Șofer de camion român, care conducea cu viteză și a omorât un om, condamnat cu suspendare Recomandat

Șofer de camion român, care conducea cu viteză și a omorât un om, condamnat cu suspendare

Șoferul profesionist român care a ațipit la volan și a intrat cu 89 km/h în mai multe mașini, în Olanda, a fost condamnat. În urma accidentului, care a avut loc în februarie anul trecut, un om a murit, iar alți cinci au fost răniți, scrie cotidianul local Brabants Dagblad din Olanda.

Un șofer român de camion a provocat un grav accident de circulație în februarie 2019, în Olanda, și miercuri a fost condamnat definitiv. În vârstă acum de 62 de ani, românul a intrat cu camionul în coada formată la un blocaj în trafic pe A50, în apropiere de Nistelrode. Judecătorul olandez a aflat că românul conducea un camion încărcat cu 24 de tone de bare de oțel și avea 89 de km la oră în momentul impactului, fiind pornit dispozitivul de control al vitezei. Pe porțiunea de autostradă în care s-a produs tragedia limita de viteză era de 80 km la oră.

Camionul a lovit mai multe mașini, iar în urma impactului un om a murit și un altul a fost grav rănit. Șoferul român a recunoscut în fața tribunalului că e posibil să fi adormit chiar înainte de coliziune. Instanța a presupus că mai mult de o secundă camionagiul a avut ochii închiși, pentru că a adormit. Instanța olandeză: Șoferul român nu a făcut tot ce putea ca să nu adoarmă la volan „Suspectul nu a reușit să folosească toate mijloacele permise care-l împiedicau să adoarmă efectiv, după semnele de apariție a oboselii. Aceasta înseamnă că și șoferul este vinovat pentru accident”, a fost decizia judecătorului. Românul a ajuns cu camionul în afara șoselei, dar n-a fost rănit serios.

Parțial din cauza consecințelor psihologice asupra românului, judecătorul nu consideră că este adecvată o sentință de închisoare cu executare. Bărbatul nu a fost niciodată condamnat pentru infracțiuni în Olanda și România, unde locuiește, și a demisionat din funcția de șofer de camion internațional după accident. Astfel, el a primit o condamnare de 6 luni cu suspendare și interdicția de a conduce timp de un an.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.