Șofer de camion, bătut cu bestialitate de un șofer care îi tăiase față. Decizia uluitoare a instanței Recomandat

Șofer de camion, bătut cu bestialitate de un șofer care îi tăiase față. Decizia uluitoare a instanței

Şoferul unui camion a fost bătut de şoferul unei maşini care-i tăiase faţa. În primă instanţă, agresorul îşi recunoscuse fapta, ceea ce i-a adus o condamnare cu suspendare. În apel însă, şi-a amintit că de fapt şoferul tirului sărise la bătaie, el aflându-se în legitimă apărare.

Incidentul din trafic s-a petrecut pe 16 decembrie 2020, pe când E.P. se afla la volanul unui tir, trecând prin Balş. A trebuit să frâneze brusc, deoarece în faţa sa un autoturism venind din sens contrar a virat stânga fără a semnaliza. E.P. a coborât din tir pentru a face nişte verificări, moment în care din autoturism au coborât doi tineri. A urmat o scurtă ceartă cu E.P. în timpul căreia Andrei Bucătaru l-a atacat pe şoferul tir-ului, lovindu-l de mai multe ori cu pumnii, picioarele şi cu o bâtă. A avut ulterior nevoie de aproape două săptămâni de îngrijiri medicale.

În faţa magistraţilor Judecătoriei Hârlău, Bucătaru şi-a recunoscut fapta, fiind condamnat la 1 an şi 6 luni de închisoare, cu suspendarea executării pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani. „Reacţia inculpatului a fost disproporţionată şi total de neacceptat având în vedere că infracţiunea a fost comisă de către inculpat pe fondul unui conflict în trafic, ca urmare a nerespectării regulilor rutiere”, au explicat judecătorii.

Sentinţa a fost contestată de Bucătaru în faţa Curţii de Apel. Aici, bărbatul a prezentat un cu totul al film al evenimentelor. El a spus că şoferul tirului ar fi început să-i adreseze injurii, după care a venit la maşina sa, lovind în geam şi făcându-i semn să coboare. De teamă ca E.P. să nu spargă geamul, Bucătaru ar fi coborât, fiind atacat imediat. Aflat în legitimă apărare, ar fi lovit şi el, o singură dată, cu pumnul. Magistraţii nu au acceptat această nouă versiune, arătând că Bucătaru ar fi putut să o invoce în primă instanţă, dacă lucrurile ar fi stat altfel. De asemenea, ei au remarcat că, între timp, bărbatul a mai fost condamnat o dată pentru fapte similare.

„Aceste realităţi faptice şi juridice demonstrează perseverenţa infracţională a inculpatului apelant şi caracterul violent al acestuia, ceea ce demonstrează că obişnuieşte să-şi rezolve diversele neînţelegeri prin reacţii violente fizic. Este evidentă lipsa capacităţii acestuia de a se repoziţiona faţă de normele de convieţuire socială şi de imperativele legii fără intervenţia unei supravegheri specializate”, au precizat judecătorii. Legea nu permite însă agravarea situaţiei unui inculpat în cadrul propriului apel, magistraţii neputând face altceva decât să respingă contestaţia lui Bucătaru. 


schmitz ecoflex video


schmitz gotha video

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.