Șofer, amendat pentru că mașina de pe platformă nu avea rovinietă Recomandat

Șofer, amendat pentru că mașina de pe platformă nu avea rovinietă

Proprietarul unei mașini s-a trezit în cutia poștală cu o amendă de la CNAIR pentru lipsa rovinietei. Problema este că mașina, una de curse, nu a circulat pe niciun drum public din România, ci a fost doar transportată pe platformă la un raliu.

Pilotul de curse Sorin Telehoi, vicecampion naţional în 2008, printre altele, s-a trezit în cutia poștală cu o amendă de la CNAIR pentru lipsa rovinietei la mașina sa de curse, care n-a circulat pe niciun drum public decât pe platformă.

„Evenimentul” pentru care a primit amenda s-ar fi întâmplat în noiembrie 2022, când a plecat din orașul unde locuiește, Constanța, spre Alba Iulia, pentru antrenamente înainte de startul sezonului de raliuri 2023.
„Luni, pe 20 martie 2023, m-am trezit cu o amendă pentru lipsa rovinietei pentru mașina respectivă, luată în Snagov, pe 19 noiembrie 2022! Mașina mea fiind pe o platformă nu aveam nevoie de rovinietă! Chiar sunt curios pe ce bază am fost amendat””, a declarat Sorin Telehoi.

„Am plecat cu mașina de competiție pe platformă. Interiorul mașinii era dat jos total, fără bord, scaune, etc. Numere pe spate nu existau. Ne pregăteam de antrenamente la Alba Iulia”, a explicat pilotul, relatează gsp.ro.

Conform procesului verbal de constatare a unei contravenții pe care pilotul l-a primit, acesta a fost amendat cu suma de 275 de lei, care poate să fie plătită în termen de cel mult 15 zile la valoarea de 137,50 lei.
Reacția autorităților: „Avea număr de înmatriculare pe față”.


„Domnul respectiv trebuie să conteste acest proces verbal pe care l-a primit, apoi acesta va fi anulat. Mașina era transportată pe platformă, avea număr de înmatriculare pe față, după acesta fiind depistat posesorul autovehiculului respectiv”, au precizat oficialii biroului de presă al CNAIR, pentru gsp.ro.

„Voi lua legătura cu un avocat să văd dacă e mai ieftin să plătesc amenda pentru ceva n-am încălcat sau să merg în instanță”, a afirmat Sorin Telehoi.


CEFIN STRATEGIA PENTRU 2023


TRANSPORTATORI ÎN CONSTRUCȚII EP.07

 

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.