VIDEO ȘOCANT!!! ȘOFERII ROMÂNI DE TIR- VICTIMELE AGRESIUNII POLIȚIEI BELGIENE Recomandat

VIDEO ȘOCANT!!! ȘOFERII ROMÂNI DE TIR- VICTIMELE AGRESIUNII POLIȚIEI BELGIENE

Încălcând orice normă de bun simț și întreaga legislație a Uniunii Europene, autoritățile belgiene au ordonat poliției să îi atace pur și simplu pe șoferii români de camion care își făceau pauza săptămânală într-o parcare.

"Vă rog, dați mai departe, să vadă toată lumea cum suntem tratați pentru că muncim! Belgia! 
Parcare Belgia pentru pauza de 45 de ore. Suntem încercuiți de poliție. Amenzi usturătoare de mii de euro. Nu ne apară nimeni, muncim, nu furăm!", a scris Cornel, șoferul de TIR care a filmat cu telefonul mobil abuzurile autorităților belgiene.

 

Imaginile au fost filmate de un șofer român de TIR într-o parcare din zona portuară Zeebrugge din data de 05 iunie 2017.

Într-o acțiune în forță, cu sprijinul scutierilor din poliție, autoritățile au controlat sute de șoferi români care se odihneau în cabină conform reglementărilor europene în vigoare. În mod abuziv, belgienii au aplicat amenzi uriașe firmelor de transport românești și au sechestrat camioane românești pe baza unei legi protecționiste adoptate de Belgia în 2014.

Această lege, aplicată brusc după trei ani, le interzice șoferilor efectuarea odihnei săptămânale normale în cabina camionului, contrar prevederilor europene. Reamintim că în data de 21 iunie 2014 a intrat în vigoare în Belgia decretul regal prin care se interzice efectuarea perioadei de repaus săptămânal normală în cabina vehiculului. Sancțiunea pentru nerespectarea acestei prevederi poate ajunge la 1.800 euro. Franța (2014) și recent și Germania (2017) au adoptat legi similare prin care interzic șoferilor profesioniști efectuarea odihnei săptămânale normale în cabina vehiculului. Aceste legi sunt protecționiste, fiind îndreptate împotriva transportatorilor români și estici si nu a celor belgieni, francezi sau germani care în mod evident își vor efectua odihna acasă și nu in cabină.

Recenta acțiune concertată a autorităților belgiene împotriva transportatorilor români vine la numai câteva zile după publicarea propunerilor Comisiei Europene de modificare a legislației europene în domeniul transporturilor rutiere, propuneri care vizează și interzicerea efectuării perioadei de odihnă săptămânală normală în cabina, în sensul dorit de țări precum Belgia, Franța și Germania – în ciuda numeroaselor intervenții și acțiuni de protest ale unui mare număr de asociații profesionale ale transportatorilor din centrul și estul Europei.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.