Se deschid noi puncte de trecere a frontierei între România și Moldova Recomandat

Se deschid noi puncte de trecere a frontierei între România și Moldova

În perioada 06-07 martie 2023, la sediul Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, a avut loc vizita oficială a unei delegații a Poliţiei de Frontieră din Republica Moldova, condusă de domnul comisar şef Rosian VASILOI. În cadrul întâlnirii s-a avut în vedere implementarea unor proiecte comune în plan operațional, precum şi continuarea dialogului la nivel instituțional pe fondul noilor provocări instituționale.

Delegația Poliției de frontieră din R. Moldova a fost primită de către domnul chestor de poliție Victor-Ştefan IVAŞCU, inspectorul general al Poliţiei de Frontieră Române.

Agenda activității a vizat aspecte concrete privind realizarea controlului coordonat al persoanelor, mijloacelor de transport și mărfurilor care trec frontiera de stat prin punctul de trecere de la Albița, precum şi operaţionalizarea de noi puncte de trecere a frontierei la frontiera comună (ex. PTF Bumbăta – Leova).

Cu ocazia întâlnirii a fost semnat şi Planul pentru dezvoltarea cooperării instituţiilor de frontieră ale României şi Republicii Moldova pentru anul 2023 şi s-a analizat, împreună cu oficialii moldoveni, situaţia operativă şi stadiul cooperării instituţiilor de frontieră ale României şi R. Moldova şi direcţii de perfecţionare a acestora.

Întâlnirea a avut loc în spaţiul care găzduieşte exponate ale Muzeului Poliţiei de Frontieră Române şi a inclus două vizite – una la Centrul Operaţional de Coordonare unde a avut loc o prezentare a capabilităţilor acestuia şi una la Unitatea Naţională de Informaţii privind Pasagerii în vederea familiarizării delegaţiei moldovene cu activitatea desfăşurată la nivelul acestei structuri.

În context, şeful Poliţiei de Frontieră din Republica Moldova a oferit o uniformă de poliţist pentru a fi expusă în colecţia de uniforme poliţieneşti a muzeului PFR.

La final, delegaţia din R. Moldova a apreciat modul permanent de cooperare cu partea română pentru consolidarea sistemului de supraveghere a frontierei de stat şi schimbul operativ de informații în domeniul prevenirii și combaterii infracționalității transfrontaliere.


TRANSPORTATORI ÎN CONSTRUCȚII EP.07


FORD TRUCKS 3000

 

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.