ȘAPTE ROMÂNI CARE FURAU DIN CAMIOANE AU AJUNS ÎN PRESA DIN ÎNTREAGA LUME Recomandat

ȘAPTE ROMÂNI CARE FURAU DIN CAMIOANE AU AJUNS ÎN PRESA DIN ÎNTREAGA LUME

Şapte bărbaţi, cu vârste cuprinse între 27 şi 44 de ani, din judeţele Ilfov şi Ialomiţa, au fost arestaţi preventiv după ce au furat, dintr-un camion aflat în mers, laptopuri şi electrocasnice în valoare de 50.000 de euro.

Știrea a fost preluată de către agenția Associated Press, msn.com, ABC News, Mynorthwest, City News, wral.com, mysanatonio.com, beaumonterterprise.com și alte portaluri de internet din toată lumea.

Bărbaţii au fost prinşi de poliţiştii din Ilfov, pe centura municipiului Buzău
Poliţiştii din Ilfov au oprit în trafic, pe centura municipiului Buzău, trei maşini în care erau şapte bărbaţi, bănuiţi că ar fi furat laptopuri şi produse electrocasnice, în valoare de aproximativ 50.000 de euro, dintr-un camion care se deplasa pe ruta Bucureşti-Chişinău.
Bărbaţii ar fi urmărit camionul care plecase din Bucureşti spre Chişinău, iar între oraşele Râmnicu Sărat şi Focşani. Aceştia ar fi urcat în tir în timp ce acesta se afla în mers şi ar fi furat laptopuri şi alte electrocasnice, informează Poliţia Ilfov, printr-un comunicat de presă. Potrivit sursei citate, gruparea se afla în atenţia poliţiştilor ilfoveni din luna august, iar prejudiciul estimat la ultima acţiune a fost de aproximativ 50.000 de euro.
Bărbaţii au fost filmaţi în timpul celei mai recente lovituri, pe care au dat-o în judeţul Buzău. În imagini se vede cum unul dintre ei a urcat, prin trapă, pe maşina aflată în mers. De acolo, s-a prins de camionul încărcat cu electronice şi electrocasnice. Ca măsură de siguranţă, un alt autoturism al hoţilor mergea, cu viteză constantă, în faţa camionului.
„Persoanele în cauză au fost prinse la scurt timp după săvârşirea faptei pe centura municipiului Buzău de către poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Ilfov, cu sprijinul poliţiştilor din Buzău”, spune Ciprian Romanescu, purtător de cuvânt IPJ Ilfov.
Cei şapte bărbaţi, cu vârste cuprinse între 27 și 44 de ani, din judeţele Ilfov şi Ialomiţa, au primit, din partea magistraţilor, mandate de arestare preventivă.

Românii au o predilecție în ceea ce privește „atacurile” asupra camioanelor

2017. Jaf în 17 camioane
Poliția olandeză a arestat, după doi ani de anchetă, un grup de români suspectați că au furat marfă din cel puțin 17 camioane, în timp ce acestea rulau, relatează presă olandeză.
Jafurile au început la începutul lui 2015, iar un număr mare de arestări au fost operate într-un weekend, potrivit publicației telegraaf.nl. Banda opera conducând o mașină în spatele camionului vizat. Hoții intrau în remorca vehicului în mișcare și aruncau bunuri de acolo în mașina lor. Alte mașini țineau traficul la distanță. Hoții vizau mai ales camioane care transportau produse electronice scumpe. Potrivit ziarului AD, poliția i-a urmărit pe membrii bandei într-un parc de vacanțe de lux, la Veluwe. După ce a percheziționat cabana în care stăteau, poliția a găsit telefoane iPhone în valoare de o jumătate de milion de euro și o camionetă special echipată în vederea acestui tip de jaf.

 

2017. Fast&Furios în TIR
Într-un eveniment rupt parcă dintr-un scenariu pentru un episod din Fast&Furios, un grup de români au furat iPhone-uri dintr-un camion în mișcare.
Evenimentul a reușit să facă valuri pe întregul mapamond. Cei de la BBC au detaliat modul foarte elaborat prin intermediul căruia cinci români au furat iPhone-uri în valoare de 550.000 de euro dintr-un camion aflat în mișcare.
Tehnica la care au apelat a fost una destul de complexă și a implicat o camionetă modificată și câteva salturi desprinse parcă din Spider-Man. Unul dintre români s-a cățărat pe un camion care transporta iPhone-uri între două depozite din Olanda. A făcut o gaură, s-a strecurat în interior și a început să arunce cutii cu telefoane pe capota camionului modificat. Acesta din urmă avea pe deasupra un material antiderapant pentru a preveni alunecarea terminalelor în momentul aterizării.
Întregul eveniment a avut loc pe autostrada A73 în preajma localității Horst. Totul s-a petrecut în mișcare, iar partea șocantă este că tehnica nu este una complet nouă. Mai multe grupuri de hoți au început să atace camioane în mișcare folosind camionete modificate. Partea interesantă este că aproape de fiecare dată sunt vizate transporturi de telefoane, deoarece sunt foarte valoroase și ușor de comercializat pe piața neagră.

2012. Clanul Cămătarilor în acțiune
Procurorii DIICOT au făcut 21 de percheziţii în Bucureşti, Ilfov, Hunedoara şi Alba, fiind vizaţi 15 membri ai unei grupări infracţionale, printre care şi un fost membru al clanului Cămătarilor, acuzaţi că au furat mărfuri transportate în camioane, în valoare de peste 300.000 de euro.
Percheziţiile vizau destructurarea celei mai importante grupări infracţionale organizate, din zona Urziceni-Afumaţi, specializată în furt de bunuri transportate în autocamioane, în timpul deplasării pe rutele de transport rutier, se arăta într-un comunicat de presă al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT).
Liderii grupării au fost identificaţi ca fiind membrii familiei lui Santer Porumbiţă, de 37 de ani, din comuna Afumaţi, judeţul Ilfov. Hoţii furau din camioanele în mers, noaptea.
"Este important de menţionat metoda inedită şi riscantă prin care membrii grupării sâvârşeau faptele de sustragere şi care le asigura reuşita activităţii infracţionale. Astfel, autovehiculele TIR, aflate în mers, erau încadrate în trafic de alte autovehicule, aparţinând învinuiţilor, din care un prim autoturism circula în fața TIR-ului vizat pentru a încetini deplasarea acestuia, iar un altul aflat imediat în spatele TIR-ului circula cu luminile stinse, pentru a asigura transportul celorlalţi coinculpaţi", au precizat procurorii.
Unul dintre învinuiţi, aflat în acest ultimul autoturism, asigurat în dispozitive special realizate, urca pe capotă, de unde tăia sigiliile şi forţa uşile din spate ale camioanelor, furând bunurile transportate.

 

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.