Șapte români, arestați după ce au clonat carduri de motorină. Prejudiciu: 420 mii euro Recomandat

Șapte români, arestați după ce au clonat carduri de motorină. Prejudiciu: 420 mii euro

Într-o intervenție internațională a poliției, coordonată de Eurojust, 11 suspecți au fost arestați în România, Belgia și Austria. Ei sunt acuzați că au sustras cel puțin 420.000 de euro folosind carduri de combustibil clonate în Belgia. 

Pentru intervenția polițiștilor, în România au fost dislocați în total 115 oameni ai legii din diferite unități, inclusiv cei specializați în lupta împotriva crimei organizate. Eurojust a sprijinit ancheta condusă de autoritățile belgiene, potrivit unui comunicat de presă al Eurojust.
Făptuitorii ar fi folosit diverse tehnici de furt pentru a obține datele electronice conținute în banda magnetică a cardurilor originale de combustibil și a codurilor PIN ale acestora. Cu aceste date electronice, ei au clonat carduri de combustibil care, folosind codul PIN, le-au permis să cumpere combustibil.

În plus, din cauza specificului dispozitivului de notificare a taxei (unitatea de bord), banii încărcați în dispozitiv, dar necheltuiți pentru taxa rutieră au fost „rambursați” în conturile bancare ale suspecților.

Prejudiciul total cauzat de această fraudă este în prezent estimat la 420.000 de euro. Investigațiile sunt îndreptate în principal către 83 de companii, care au folosit împreună 163 de camioane. 

În ziua acțiunii desfășurate pe 9 martie, unsprezece suspecți au fost arestați: șapte în România, trei în Belgia și unul în Austria.

Autoritățile române au executat 26 de mandate de percheziție și 51 de mandate de arestare. Au fost sechestrate bunurile a 21 de persoane fizice și juridice, precum și 90 de conturi bancare. Autoritățile române au confiscat numerar (134.100 lei/valută RO, 12.420 euro, 100 dolari canadieni, 2.100 lire sterline), 26 telefoane mobile, 27 unități de stocare, 7 computere laptop, 1 tabletă.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.