România, membră a unei mari rețele de infrastructură

România, membră a unei mari rețele de infrastructură

Consiliul guvernatorilor Băncii Asiatice pentru Investiţii în Infrastructură (AIIB) a aprobat, sâmbătă, cererile pentru ca şapte noi state, inclusiv România, să se alăture acestei instituţii înfiinţate de China, astfel că numărul total al membrilor AIIB a ajuns la 77.

Cele şapte ţări ale căror candidaturi au fost aprobate sunt: România, Bahrein, Bolivia, Chile, Cipru, Grecia şi Samoa scrie Agerpres.

"Extinderea zonelor din care provin statele ale AIIB către Africa, Europa, America de Sud şi Asia arată nivelul angajamentului global al misiunii băncii şi ilustrează progresele înregistrate din momentul în care 20 de state au semnat memorandumul iniţial de înfiinţare a AIIB, cu mai puţin de trei ani în urmă", a declarat preşedintele AIIB, Jin Liqun.

Cu un capital autorizat de 100 de miliarde de dolari, Asian Infrastructure Investment Bank (AIIB) intenţionează să stimuleze investiţiile în infrastructurile de transport, energie şi telecomunicaţii din Asia.

AIIB este văzută drept un rival pentru Banca Mondială şi Banca Asiatică de Dezvoltare (ADB), instituţii financiare dominate de către statele occidentale.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.
Detalii Ok Resping