Româncă din Italia, prima femeie șofer de camion la o importantă companie de transport Recomandat

Româncă din Italia, prima femeie șofer de camion la o importantă companie de transport

Prima femeie șofer de camion din istoria companiei de transport Germani SpA, din San Zeno Naviglio (Brescia), este Adriana Barbu, în vârstă de 53 de ani, născută în România și domiciliată la Borgosatollo. Conaționala noastră va conduce un camion de 44 de tone, precizează Brescia Oggi.

Adriana este o femeie minionă, care s-a îndrăgostit de camioane încă din copilărie, fascinată de „mărimea” lor impunătoare. Românca deține permisul categoria C și conduce camioane articulate din anul 1987, dar la sosirea ei în Italia, în urmă cu peste 10 ani, a fost nevoită să renunțe la această meserie.

Când a citit un apel al companiei de transport Germani, care anunța că este în căutare de șoferi profesioniști, Adriana Barbu a înțeles că pasiunea ei pentru șofat e încă vie și a trimis CV-ul la adresa indicată. „Am fost neîncrezătoare, nu am sperat niciodată că-mi voi realiza acest vis. În schimb m-au angajat! De îndată ce am aflat vestea am făcut cursul de siguranță la locul de muncă, examenul medical și iată-mă, sunt gata de lucru!”

În numai două săptămâni s-a întâmplat totul: trimiterea CV-ului, interviul și angajarea: „Sunt onorată să lucrez într-o companie serioasă, în care există o bună colaborare între colegi. I-am spus directorului Mauro Ferrari, când am fost angajată, că acceptarea postului este o mândrie pentru mine și că voi duce renumele profesioniștilor Germani în toată Italia”.

Adriana a mărturisit că statura ei mică e un motiv pentru care se simte bine la volanul unui bolid de zeci de tone: „Drumul este casa mea, când merg cu camionul mă simt stăpâna străzii, pentru o persoană cu înălțimea mea este ca o răzbunare. La interviul final am spus sincer că, cu cât camionul este mai mare, cu atât mă simt mai în largul meu. Nu mă simt că aș fi curajoasă pentru că am ales să conduc un vehicul de 44 de tone”.

Adriana Barbu a lucrat în Italia la curățenie, dar participă și în acțiuni de voluntariat. „Italia este țara mea, m-am născut în România, dar aici mă simt ca acasă. Brescia m-a primit cu brațele deschise și pentru asta îi sunt recunoscătoare”.


schmitz ecoflex video


schmitz gotha video

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.