Remaniere de ianuarie. Îl prinde primăvara pe ministrul Transporturilor?

Remaniere de ianuarie. Îl prinde primăvara pe ministrul Transporturilor?

La o zi după ce preşedintele PSD Liviu Dragnea i-a transmis că în ianuarie se va discuta despre o restructurare a Guvernului, premierul Mihai Tudose anunţă şi el o analiză a activităţii Executivului la început de 2018, spunând că „nu e vorba neapărat despre o evaluare a Cabinetului, ci a tuturor celor care trebuiau să ia nişte decizii, să pună în aplicare nişte decizii". La capitolul restanţe, primul ministru a trecut pe listă activitatea de la Mediu, dar şi pe cea de la Transporturi, subliniid că, la colectarea deşeurilor, de exemplu, avem întârzieri de ani de zile, dar şi că în ceea ce priveşte infrastructura stăm bine mai mult „la hărţi" şi la trasat cu pixul pe hârtie.


Întrebat cum comentează afirmaţiile lui Dragnea, care a vorbit despre o „restructurare" a Guvernului, Tudose a ţinut să precizeze că acestea trebuie privite mai degrabă drept o „descentralizare a actului de guvernare", pentru că analiza nu va fi una de tip „evaluare" a echipei din primul eşalon, ci o discuţie în cadrul coaliţiei referitoare la toţi cei care ar fi trebuit să ia anumite măsuri sau să aplice diverse hotărâri. Primele pe lista premierul sunt Ministerul Mediului şi Ministerul Transporturilor.
„Puteau să funcţioneze mai bine lucrurile pe zona de mediu, unde trăim într-o paradigmă foarte complicată, complicată de noi, dar şi de cei care au trecut pe acolo. Am făcut din toată ţara o mare rezervaţie naturală şi acum nu mai putem să facem nimic, avem întârzieri de ani de zile în colectarea deşeurilor (...). Acolo suntem în zona cea mai în urmă şi ar trebui luate măsuri, arată Gândul.

La fel pe zona de transport, în special autostrăzi, a fost un memorandum în şedinţa de guvern. Este vorba despre un memorandum cu prioritizări cu hărţi, până acum la hărţi stăm bine. Este vorba despre locuri unde se vor investi 7 miliarde de euro de la BERD", a explicat primul ministru la RTV, acesta fiind de părere şi că anul care se încheie a fost unul foarte dificil pentru România.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.