REACȚII Pachet Mobilitate. VIDEO. Europarlamentarul Clotilde Armand: o zi tristă pentru transportatorii români Recomandat

REACȚII Pachet Mobilitate. VIDEO. Europarlamentarul Clotilde Armand: o zi tristă pentru transportatorii români

Cele 3 documente care fac parte din Pachetul de mobilitate au fost adoptate de Parlamentul european. Au fost adoptate după un lung proces legislativ care s-a desfășurat în cea mai mare parte în legislatura trecută.

Printr-un șir de considerente politicianiste, s-a ajuns la un Pachet de mobilitate care are măsuri bune pentru șoferi, dar încalcă prin unele prevederi principiul liberei circulații a serviciilor, bunurilor și forței de muncă în interiorul Pieței unice.

Din acest motiv, trebuie să folosim acum calea juridică. Solicit din nou Guvernului României să demareze pregătirea unei acțiuni la Curtea de Justiție a UE prin care să contestăm unele prevederi din Pachetul de mobilitate. Cred, de asemenea, că e necesară consultarea guvernelor din alte state membre pentru a realiza un demers juridic comun.

Vom avea noi argumente și din studiul de impact comandat de Comisia europeană. Știm deja că această industrie se confruntă cu o penurie de mână de lucru. Știm că fi mare nevoie în continuare de șoferii români pe drumurile europene. Sper ca firmele românești să găsească și ele soluții pentru a se adapta noilor reglementări.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.