RAPORT Înlocuirea camioanelor cu trenurile în transportul de marfă nu aduce beneficii Recomandat

RAPORT Înlocuirea camioanelor cu trenurile în transportul de marfă nu aduce beneficii

De ani de zile, s-a presat din punct de vedere politic pentru a muta o parte semnificativă a transportului de mărfuri din Danemarca de la camioane la trenuri.

Va crea mai puțină aglomerare în special pe autostrăzi și în jurul multor orașe mai mari și, de asemenea, va aduce beneficii mediului și climei, se arăta în evaluarea făcută anii trecuți.

Dar acel plan este anulat de un nou raport al Ministerului Transporturilor, cel puțin pe partea care vorbește despre mutarea mărfurilor naționale care sunt trimise și livrate în interiorul granițelor țării.

„Este, în general, nerealist ca transporturile cu camioane să fie înlocuite cu transportul feroviar de marfă în interiorul granițelor țării. Din cauza distanțelor nu atât de mari, transportul va fi prea scump și inflexibil”, se arată în raportul „Transportul feroviar de marfă în Danemarca”.

Problema primordială este că mărfurile trebuie mai întâi transportate cu camionul de la compania de la care provin la un tren de marfă. După călătoria cu trenul, mărfurile trebuie din nou transportate cu camionul. Timp petrecut în trafic și poluare pe măsură, arată raportul, potrivit transportmagasinet.dk

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.