Producătorul american Mack a lansat primul său camion electric

Producătorul american Mack a lansat primul său camion electric

Mack e unul din producătorii legendari de camioane din SUA, formele camioanelor Mack printre cele ce au determinat industria de transporturi de pe continentul nord-american. Acum, însă, chiar şi Mack a lansat un camion electric de sarcini medii, regionale. E curios, însă, că noul camion are o baterie mai mică decât are Hummer EV, de exemplu!

Astfel, dacă Hummer EV are o baterie uriaş de 246,8 kWh, atunci noul camion Mack MD Electric are o baterie de doar 240 kWh. Mai mult ca atât, poate exista şi o versiune cu o baterie de doar 150 kWh. Fireşte, nici autonomia camionului nu e foarte mare, dar încă un fapt interesant al bateriei este compoziţia ei, care nu e litiu-ion, ci nichel-mangan-cobalt. Asta le dictează şi o putere de încărcare mai mică, de doar 80 kW la prize DC, ceea ce înseamnă 160 minute timp de încărcare în cazul bateriei mai mari. Deci, aproape 3 ore la priză. La o priză AC de 19,2 kW, încărcarea durează 11 ore.
 
Astfel, noul Mack MD Electric va putea fi clasificat drept camion de clasa 6 sau 7 în SUA şi va oferi o autonomie de 230 mile cu bateria mai mare, adică 370 km. Judecând după capacitatea de sub 240 kWh a bateriei, asta ar rezulta într-un consum foarte optimist de circa 60 kWh/100 km. Camionul cu baterie mai miică are o autonomie de 225 km.

Mack spune şi sarcina utilă a camionului, care se cifrează la 8,7 tone, însă nu specifică dacă ea e valabilă pentru versiunea cu baterie mai mare sau pentru cea cu baterie mai mică.

Camionul are un singur electromotor, poziţionat în apropierea punţii spate, care-şi trimite puterea printr-un diferenţial obişnuit. Acesta are 260 CP, dar cuplul ajunge la 2.508 Nm. (piataauto.md)


TRANSPORTATORI ÎN CONSTRUCȚII EP.07


FORD TRUCKS 3000

 

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.