Povestea femeii care a fugit în Italia pentru o viață mai bună ascunsă în camion Recomandat

Povestea femeii care a fugit în Italia pentru o viață mai bună ascunsă în camion

Melania Corneciuc, o femeie din Chișinău, Republica Moldova, a trăit o experiență dramatică în încercarea de a ajunge în Italia pentru a-i oferi fiicei sale un viitor mai bun.


Totul a început în toamna anului 2006, când a realizat că trebuie să plece la muncă peste hotare, unde ar putea câștiga mai bine decât în țara sa, a povestit ea într-un interviu pe canalul YouTube Prodan Adrian.
Prima încercare a Melaniei de a ajunge în Italia s-a soldat cu eșec.

„Am plătit bani grei, m-am pornit, am ajuns până în Polonia, am trecut Oderul cu barca gonflabilă, am stat în tufișuri o zi întreagă, fără apă, fără mâncare, fiind hrana țânțarilor.

Am mers pe jos ore întregi prin Polonia, dar la un moment dat ne-am trezit cu grănicerii față-n față”, a povestit femeia moldoveancă.

Ea se afla împreună cu alți patru moldoveni: o femeie și trei bărbați. Au fost reținuți, percheziționați și duși la interogatoriu, fiind supuși unui interogatoriu de trei zile pentru a dezvălui cine era conducătorul grupului și intermediarul, dar moldovenii nu știau aceste informații.

După ce au fost predați ucrainenilor și ținuți timp de 15 zile pentru noi interogatorii, Melania și ceilalți au fost conduși la gară pentru a se întoarce în Moldova.

Determinată să reușească, Melania a căutat din nou intermediari pentru a ajunge ilegal în Italia.

„Prin vorbă. Adică, prin telefonul stricat, cum s-ar spune. Eu am vorbit cu cineva. Cineva a vorbit cu cineva. Și așa, cineva avea pe cineva care poate să facă lucrul ăsta. Și era o sumă de plată. 2.000 de euro”, a mai povestit ea.

A doua tentativă a fost mai bine organizată. Melania a fost contactată, i s-a spus data și a fost dusă la Cluj.

Povestea pe larg AICI


CAMION FEST 2024


CARAVANA SCANIA 2024

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.