Politicianul, care deține 400 de camioane, îl acuză pe șeful de la Drumuri că a furat bani publici Recomandat

Politicianul, care deține 400 de camioane, îl acuză pe șeful de la Drumuri că a furat bani publici

Romeo Dunca, preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, a anunţat deja prima plângere penală pe care o va face împotriva fostei conduceri a administraţiei judeţe.

Dunca spune că are pregătită deja prima plângere penală împotriva fostului şef al Direcţiei de drumuri, după verificarea unei lucrări la întâmplare. De altfel, Gabriel Stika, directorul acestui compartiment a demisionat imediat ce Dunca a fost ales preşedinte al Consiliului Judeţean. Preşedintele CJCS spune că lucrarea verificată nu are o valoare extraordinar de mare, însă arată perfect "modul barbar", cum l-a numit Dunca, în care au fost executaţi banii publici. Este vorba despre o lucrare de reabilitare a unui drum judeţean, din cauza unei calamităţi naturale.

„S-a făcut un referat de necesitate, pentru o sumă de aproximativ 50 de mii de lei, pentru o calamitate care s-a produs la drumul respectiv. Calamitatea a apărut ceva mai târziu decât momentul solicitării fondurilor. A existat o aprobare şi o vizită în teren din partea Prefecturii, pentru că aceste fonduri se dau din fondul de calamitate a Guvernului. S-a constatat acea nevoie de a se repara cu 50 de mii de lei, după care sumele s-au mărit de vreo zece ori, s-a ajuns la vreo 500 de mii de lei. Lucrarea a fost aprobată imediat”, dezvăluie Dunca. „Domnul Hurduzeu (n.r. fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Caraş-Severin) a alocat direcţiei suma respectivă şi lucrarea a fost executată. Comisia de verificare care a fost la faţa locului a fost indusă în eroare, aşa spun în declaraţiile pe care le-au dat membrii care au semnat procesul verbal, că au fost duşi într-un totul alt loc, la o cu totul altă lucrare. Au acceptat spunând că a fost o greşeală, dar asta vor stabili organele de anchetă dacă a fost greşeală sau nu. După care o firmă din anturajul unei persoane care a şi semnat plata a făcut lucrarea.
În lucrarea respectivă nu s-a respectat proiectul. S-au plătit cantităţi mult mai mari de betoane şi alte materiale. Lucrarea s-a închis prin semnătura unui inspector ISU, care nici nu a fost la faţa locului. A fost decontată instant din banii Consiliului judeţean", explică Dunca.

Romeo Dunca deține Dunca Expediţii care operează pe piaţă cu o flotă de 400 de camioane de marfă.

 

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.