Poliția germană a arestat și va extrăda doi șoferi de camion care nu aveau permis de muncă Recomandat

Poliția germană a arestat și va extrăda doi șoferi de camion care nu aveau permis de muncă

Cu o arestare, s-a încheiat cea mai recentă operațiune de control financiar pentru descoperirea ilegalităților în domeniul ocupării forței de muncă realizată de poliția și vama germană.


Operațiunea a aparținut biroului vamal principal din Gießen pe A5, lângă Grünberg și Mücke.
Șoferul străin al unui camion verificat nu a putut prezenta un permis de muncă sau de ședere valabil în Germania și acum trebuie să se aștepte la expulzarea. El a fost și reținut. Șoferul este din Rusia dar domiciliază în Spania.
Un alt șofer străin din Turcia, a fost identificat ca având doar o viză de ședere pentru Polonia, viză care nu îi dădea dreptul să lucreze pe teritoriul Germaniei.

Transportatorii sunt vizați

„A fost o coincidență”, spune purtătorul de cuvânt Michael Bender. „De fapt, căutăm să depistăm, în primul rând, oile negre din rândul angajatorilor”. Acestea sunt în special companii care își plătesc angajații mai puțin decât salariul minim legal, îi angajează la negru sau ca parte a unei activități independente false și, în același timp, nu plătesc contribuții de asigurări sociale pe scară largă sau nu plătesc suma corectă.
„Sunt verificate atât vehiculele germane, cât și cele străine”, subliniază Bender reporterilor aflați pe teren, apoi se îndepărtează pentru a face loc următorului camion, pe care unii vameși îl ghidează într-un loc de parcare gratuit.
"Bună ziua. Controlul vamal. Astăzi facem controale pentru a descoperi munca la negru. Am nevoie de documente."
Șoferul rămâne calm și predă hârtiile necesare. Potrivit lui Bender, nu funcționează întotdeauna așa. Unii șoferi germani reacționează indignați și critică faptul că sunt verificați în mod constant, mult mai des decât companiile din alte țări. Șoferii străini, pe de altă parte, nu sunt mulțumiți de pauza involuntară pe care trebuie să o ia.
„Cât lucrezi? Pentru cine lucrezi? Ce salariu primești?", vor să afle vameșii.
„Vor să stabilească dacă șoferii primesc salariul minim legal, care este de 9,60 EUR pe oră de la 1 iulie", comentează Bender despre procedură.
„Există transportatori care oferă salarii mai mici decât e prevăzut legal pentru a deveni mai competitivi. Acest lucru este în detrimentul acelor companii care își plătesc salariații decent și, de asemenea, își îndeplinesc toate obligațiile finaciare. Cineva care angajează oameni ilegal sau la negru are servicii mai ieftine și primește transporturile.", subliniază Bender.

Sursa AICI

 

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.