Piața auto la un nivel record

Piața auto la un nivel record

Numărul autoturismelor înmatriculate în România a crescut într-un an cu peste 600.000 de înregistrări, adică cu un procent de 8,5%. La data de 30.06.2018 erau înregistrate 7.941.151 de autovehicule, potrivit reprezentanţilor Direcţiei Regim Permise şi Înmatriculări (DRPCIV).

În ceea ce priveşte Capitala, pe 30 iunie 2017, erau înregistrate 1.282.038 de autovehicule, iar la sfârşitul lunii trecute, respectiv la data de 30.06.2018 erau 1.351.460, potrivit informaţiilor DRPCIV. Procentul de creştere este de peste 5%, iar diferenţa este de aproape 70 de mii de noi maşini înmatriculate.

Capitala, potrivit Insititului Naţional de Statistică, are peste două milioane de locuitori, iar zona urbană funcţională, care include şi localităţile limitrofe, polarizează peste patru milioane de locuitori.

Potrivit primarului general al Capitalei, Gabriela Firea, principala cauză a traficului din Bucureşti o reprezintă numărul mare de înmatriculări.

„Din orice perspectivă am privi problema traficului, realitatea este una singură. Avem înmatriculate în Bucureşti, 1,274 milioane de autovehicule, plus alte 155.000 înmatriculate în Ilfov. Faţă de finalul anului trecut se înregistrează, în doar 4 luni, o creştere a parcului auto din zona metropolitană Bucureşti de peste 30.000 de unităţi. La acestea se adaugă autovehiculele, deloc puţine, care tranzitează zilnic Bucureştiul, precum şi cele înmatriculate în alte judeţe sau alte ţări ale căror proprietari locuiesc, de fapt, aici”, declara, Gabriela Firea anul trecut.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.