Pachetul Mobilitate 1 încaieră europarlamentarii români

Pachetul Mobilitate 1 încaieră europarlamentarii români

Eurodeputatul Marian-Jean Marinescu, coordonatorul Grupului PPE în Comisia de Transport și Turism (TRAN) a Parlamentului European, l-a sfătuit pe liderul Grupului Renew Europe, Dacian Cioloș, să-l convingă pe președintele Emmanuel Macron, „patronul Renew”, ca eurodeputații Franței să voteze împotriva controversatului Pachet Mobilitate la votul final din luna iulie. De asemenea, politicianul de la Bruxelles i-a transmis lui Dacian Cioloș că se grăbește să dea lecții guvernului PNL.

Reacția eurodeputatului PPE a apărut pe fondul solicitărilor Alianței USR PLUS în Parlamentul European ca Guvernului României să pregătească degrabă acțiunea juridică la Curtea de Justiție a UE împotriva Pachetului de Mobilitate și să demareze consultări cu alte guverne din state membre afectate de noile prevederi în vederea unei acțiuni comune în justiție. Într-o scrisoare semnată de liderul Renew Europe și eurodeputații Alianței USR PLUS, premierului Ludovic Orban i se readuce la cunoștință inactivitatea și ineficiența guvernărilor precedente de a asigura protejarea deplină a drepturilor transportatorilor români la nivel european și i se solicită elaborarea unei strategii coerente pentru a înclina balanța negocierilor în favoarea unui tratament echitabil pentru firmele din România.

„Domnule Cioloș, de ce vă grabiți atât de tare să dați lecții guvernului PNL? Sunt convins că știti că o acțiune la Curtea de Justiție a UE nu poate fi demarată înainte de încheierea procedurii în Parlamentul European. Iar această acțiune încă nu s-a încheiat, pentru că urmează un vot pe Pachetul Mobilitate, în 8 iulie. Așa că vă sfătuiesc, domnule Cioloș ca înainte să cereți guvernului PNL o acțiune juridică, să convingeți dumneavoastră grupul parlamentar Renew, al cărui lider sunteți, să respingă la vot Pachetul Mobilitate. Și mai puteți face ceva, domnule Cioloș. Înainte să îi recomandați premierului Ludovic Orban să consulte alte guverne, eu vă recomand să vă consultați dumneavoastră cu președintele Emanuel Marcon, patronul grupului Renew, și să îl convingeți ca toți eurodeputații Franței să voteze împotriva acestui pachet”, este mesajul eurodeputatului PNL pentru Dacian Cioloș.

Prin urmare, Marinescu este de părere că doar după ce vor face aceste lucruri, delegația Alianței USR PLUS în Parlamentul European va putea vorbi despre „eforturile noastre susținute de a opri adoptarea acestui pachet”. În acest sens, eurodeputatul atrage atenția că „până acum, la cererile mele repetate către dumneavoastră, cu ocazia numeroaselor voturi pe Pachetul Mobilitate din comisia TRAN ați reușit să aduceți o singură dată, un singur vot pentru a proteja interesele transportatorilor români și aveți șase membri ai grupului în comisie. Un singur vot în repetatele runde de vot pe acest pachet”. Astfel, „este cam mult să vorbiți despre „eforturi susținute”, a adăugat Marinescu.

În final, eurodeputatul PPE încadrează demersul Alianței într-o poziționare electorală și atrage atenția că „Pachetul Mobilitate este mult prea important ca să îl transformăm în trambulină electorală”. (caleaeuropeana.ro)

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.