Orașul din Transilvania care construiește o centură specială pentru camioane

Orașul din Transilvania care construiește o centură specială pentru camioane

Un oraș din Transilvania, aflat la intersecția a două drumuri naționale și a două autostrăzi, va avea o șosea de centură de peste 15 milioane de euro care ar urma să degreveze zona centrală de traficul greu.

Primăria Sebeș a depus, în 19 decembrie, la Agenția pentru Protecția Mediului Alba, solicitarea de emitere a acordului de mediu pentru proiectul „Construire drum de ocolire în partea de vest a Municipiului Sebeș”. Localitatea se află la intersecția a DN1 cu DN7, respectiv a autostrăzilor A1 și A10.

Potrivit documentației, drumul de ocolire, care va lega DN7 (sensul spre Deva) de DN67C (sensul spre Șugag) este situat în partea de sud vest a oraşului Sebeş, fiind paralel cu râul Sebeş. Accesul se realizează de la intersecția cu DN7 și DJ704A km 0+000, respectiv DN67C km 5+417.

Va prelua traficul greu de pe Valea Sebeșului


„Obiectivul de investiții va fi inclus în vederea finanțării în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare (P.O.I.M.) 2014 – 2020, sau în funcție de momentul implementarii în următorul program de finanțare pentru proiecte de infrastructură rutieră din domeniul transporturilor”, se mai susține în documentație. Valoarea proiectului se ridică la 76.127.736 de lei (circa 15,5 milioane de euro), fără TVA iar durata de execuţie este estimată la circa 14 de luni de la momentul emiterii ordinului de începere a lucrărilor.

Șoseaua este prevăzută cu un statut de drum „drum urban și de ocolire” ce va asigura în mod prioritar circulația rutieră a autovehiculelor ce se deplasează pe direcția Deva – Șugag, preluând traficul greu de pe Valea Sebeșului. Este vorba, în principal, despre zecile de camioane cu lemne care „coboară” zilnic din Munții Sebeșului și care, în prezent, trebuie să străbată o parte a zonei centrale a municipiului. În total, circa 1.300 de camioane, marea majoritate încărcate cu lemne, circulă săptămânal pe acest traseu.


STAREA TRANSPORTURILOR - CONSTANTIN ISAC


CAMION FEST OCTOMBRIE 2022

 

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.