OFICIAL Controlul camioanelor la graniță trebuie să dureze un minut a decis UE Recomandat

OFICIAL Controlul camioanelor la graniță trebuie să dureze un minut a decis UE

Parlamentul European cere introducerea unui standard de timp de 1 minut pentru procesarea camioanelor la frontierele intra-europene, inclusiv la frontierele României și Bulgariei, țări lăsate nejustificat în afara Schengen de Austria.


Parlamentul European a adoptat o rezoluție cu o majoritate zdrobitoare, cerând introducerea unui standard de timp de 1 minut pentru procesarea camioanelor la frontierele intra-europene și solicitând ca Bulgaria și România să fie incluse în spațiul Schengen pe cale terestră până cel târziu la jumătatea anului 2024, conform Trud citat de Rador Radio România.

Speranță pentru Schengen terestru în România. PE cere verificări rapide la frontiere pentru camioane

"Poziția PE deschide calea unei soluții la problema cozilor de kilometri de la granițe.

Astăzi, Parlamentul European a arătat clar că este de partea șoferilor, cerând verificări mai ușoare pentru vehiculele grele de marfă la punctele de trecere a frontierei.

Concomitent cu rezoluția, colegii și-au confirmat sprijinul ferm pentru apartenența cu drepturi depline a Bulgariei la spațiul Schengen.

Asta va rezolva în linii mari problema procesării îndelungate a documentelor la controlul de frontieră”, a declarat europarlamentarul bulgar din PPE/GERB, Emil Radev.

Radev a subliniat că rezoluția vine ca răspuns la o petiție depusă de colegul bulgar Andrei Novakov (PPE/GERB) care cerea un timp mediu de procesare de aproximativ 1 minut pentru camioanele la frontierele interne ale UE.

„Rezultatul final a demonstrat că Bulgaria are o echipă puternică la Bruxelles, pentru că încă o dată am reușit să ne unim în jurul cauzelor naționale și să le susținem cu succes.

 

Cred că prin eforturi comune putem obține un final victorios, nu doar în bătălia în apărarea intereselor șoferilor, ci și pentru Schengen pe uscat”, a adăugat Radev.

Prin această rezoluție, Parlamentul European reiterează sprijinul pentru calitatea de membru cu drepturi depline în spațiul Schengen pentru Bulgaria și România, „îndemnând Președinția belgiană și toți membrii Consiliului să adopte cât mai curând posibil și nu mai târziu de jumătatea anului 2024 o decizie privind implementarea integrală a acquis-ului din Schengen în România și Bulgaria”.

Austria a rămas singura țară din Schenge care refuză accesul terestru al României și Bulgariei, invocând o temă falsă - migrația ilegală.


STAREA TRANSPORTURILOR - RADU DINESCU


VERSUS SO3E04

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.