O firmă cere 230.000.000 lei ca să finalizeze 2 drumurile de legătură. Grindeanu: Șantaj! Recomandat

O firmă cere 230.000.000 lei ca să finalizeze 2 drumurile de legătură. Grindeanu: Șantaj!

Ministrul Transporturilor și Infrastructurii Sorin Grindeanu a declarat luni că firma italiană de construcții WeBuild solicită încă 230 de milioane de lei statului român pentru a da în circulație, înainte de termenul contractul din octombrie 2024, drumuri de legătură de la Podul de la Brăila, "finalizate în proporție de 99%". Șeful Transporturilor susține că această cerere, făcută la "colțul mesei", reprezintă un "șantaj" în perioadă electorală și acuză constructorul de rea - voință.


„WeBuild, cei care au făcut podul de la Brăila, ne solicită 230 de milioane de lei ca să dea drumul la circulație, deși proiectul este finalizat atât pe malul brăilean, cât și pe cel tulcean. Altfel, vor respecta termenul octombrie 2024, pe care l-au câștigat. Asta e rea – voință”, a declarat șeful Transporturilor aflat în vizită pe șantierul Drumului Expres Brăila – Galați.

Grindeanu a menționat că, din acea suma pretinsă în plus peste contract, circa 30 de milioane de lei reprezintă refacerea asfaltului. „N-am fost de acord cu recepția, nu suntem de acord să cedăm la acest șantaj pe care au vrut să-l facă având în vedere perioada electorală”, a continuat ministrul Transporturilor.

El a avertizat că, în următoarele săptămâni sau luni, autoritățile române vor lua măsuri cu privire la situația de pe acest contract.

Nu este prima dată când ministrul Transporturilor le transmite avertismente publice italienilor de la WeBuild. Și în aprilie, Grindeanu i-a îndemnat pe reprezentanții firmei italiene WeBuild să renunțe la procese în intanță și să intre mai degrabă într-o zonă constructivă. (economiedia)

Valoarea iniţială a contratului pentru Podul de la Brăila a fost de 1,996 miliarde de lei, fără TVA, fonduri externe nerambursabile, iar constructorul este asocierea italo – japoneză Astaldi /WeBuild – IHI Infrastructure.

Pe de altă parte, Grindeanu a arătat că, pe un alt șantier, același constructor are comportament total diferit.


CARAVANA SCANIA 2024


VERSUS SO3E05

 

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.