O femeie de 72 ani, aflată pe bicicletă, ucisă de autocamion Recomandat

O femeie de 72 ani, aflată pe bicicletă, ucisă de autocamion

Accidentul s-a produs pe un drum județean, în jurul prânzului. Conform unor date neoficiale, bătrâna aflată pe bicicletă ar fi pătruns pe drumul județean fără să se asigure, nemaiputând fi evitată de șoferul autocamionului. Ea făcuse, cel mai probabil, cumpărături la un magazin din apropiere, la locul accidentului putând fi observate, împrăștiate pe carosabil, mai multe pâini.

„La data de 29 martie 2023, în jurul orei 12:00, Inspectoratul de Poliție Județean Olt a fost sesizat, prin apel 112, cu privire la faptul că, pe Drumul Județean 544A, în orașul Corabia, a avut loc un eveniment rutier. La fața locului, s-au deplasat polițiștii rutieri din cadrul Poliției Orașului Corabia.

Din primele verificări, polițiștii au constatat faptul că, în eveniment, a fost implicat un autocamion condus de un bărbat, în vârstă de 55 de ani, din comuna Strejești și un biciclist, respectiv o femeie, în vârstă de 72 de ani, din orașul Corabia”, au precizat reprezentanții Poliției Olt.

Femeia a decedat în urma accidentului, iar trupul acesteia a fost transportat la Spitalul Orășenesc Corabia în vederea efectuării autopsiei și a stabilirii cauzei decesului.

Polițiștii l-au testat pe conducătorul auto cu aparatul etilotest, rezultatul indicând că acesta nu consumase băuturi alcoolice.

Polițiștii efectuează în acest caz cercetări pentru stabilirea cu exactitate a tuturor împrejurărilor în care s-a produs evenimentul, fiind întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă.

Abaterile săvârșite de bicicliști sunt, la nivelul județului Olt, printre principalele cauze generatoare de accidente rutiere, motiv pentru care polițiștii Serviciului Rutier organizează periodic acțiuni pentru creșterea gradului de disciplină rutieră și prevenirea accidentelor. În cadrul unei astfel de acțiuni, organizată în luna februarie, polițiștii rutieri le-au aplicat bicicliștilor 34 sancțiuni contravenționale.


CEFIN STRATEGIA PENTRU 2023


TRANSPORTATORI ÎN CONSTRUCȚII EP.07

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.