O autostradă de care, probabil, nu ați auzit se contruiește în vestul țării Recomandat

O autostradă de care, probabil, nu ați auzit se contruiește în vestul țării

O asociere de proiectanţi români şi italieni a câştigat contractele pentru elaborarea studiilor de fezabilitate pentru cele trei trei sectoare ale Drumului de mare viteză Filiaşi-Lugoj, a anunţat marţi ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

"Trei sectoare ale viitorului Drum de mare viteză Filiaşi-Lugoj au, de astăzi, câştigător desemnat! O asociere de proiectanţi români şi italieni au câştigat contractele pentru elaborarea studiilor de fezabilitate. Semnarea contractelor va fi posibilă în termen de 10 zile dacă nu vor fi depuse contestaţii", a scris ministrul, pe pagina sa de Facebook.

Separat, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunţat că ofertantul desemnat câştigător în cadrul celor 3 proceduri de achiziţie publică este Asocierea Irimat Cons SRL (lider de asociere) - Studio Corona SRL Civil Engineering - Infranova Soluţii Tehnice în Construcţii SRL.

Potrivit sursei citate, primul contract vizează Sectorul Filiaşi - Drobeta Turnu Severin, este în valoare de 19,912 milioane de lei (fără TVA), iar termenul de execuţie de 20 de luni de la semnare, din care 18 luni sunt alocate Studiului de Fezabilitate.

Cel de-al doilea contract este cel pentru Sectorul Drobeta Turnu Severin - Domaşnea, cu o valoare de 32,850 milioane de lei (fără TVA) şi un termen de execuţie de 28 de luni de la semnare, din care 26 de luni sunt alocate Studiului de fezabilitate.

Contractul pentru Sectorul Domaşnea-Caransebeş are o valoare de 17,908 milioane de lei (făra TVA), iar termenul de execuţie de 24 de luni de la semnare, din care 22 de luni sunt alocate Studiului de Fezabilitate.

Potrivit CNAIR, semnarea contractelor de achiziţie publică va fi posibilă după expirarea perioadei de depunere a eventualelor contestaţii şi respectiv după soluţionarea contestaţiilor/ plângerilor formulate în cadrul procedurii de atribuire.


TRANSPORTATORI ÎN CONSTRUCȚII E06


HOLLEMAN AGABARITIC

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.