VIDEO: Noi reglementări ale traficului în Germania. Ce trebuie să știe șoferii profesioniști Recomandat

VIDEO: Noi reglementări ale traficului în Germania. Ce trebuie să știe șoferii profesioniști

Oricine va conduce vehicule în Germania va trebui să respecte noile reglementări de circulație cre au intrat în vigoare la finalul lunii aprilie.

Altfel va risca unele sancțiuni destul de severe, deoarece mult așteptatul amendament StVo a intrat în vigoare pe 28 aprilie. Iată ce trebuie să știți.

Noi reglementări de circulație în Germania din aprilie 2020
Modificarea include o serie de măsuri, inclusiv interdicții pentru șoferi, protecție mai bună pentru bicicliști și sancțiuni mai dure pentru încălcarea regulile privind parcarea, a declarat ministrul federal al Transporturilor, Andreas Scheuer, pentru Agenția de presă germană, citat de https://www.iamexpat.de/.
„Sunt mulțumit pentru că aceste reguli va face mobilitatea mai sigură, mai ecologică și mai echitabilă”, a spus politicianul. „Noile reguli protejează în special utilizatorii rutieri mai vulnerabili.” Pe lângă măsurile de protecție a bicicliștilor, noile reguli asigură, de asemenea, avantaje pentru trecerea de la mașinile obișnuite la mașinile electrice

Amendamentele aduse la StVO. Principalele prevederi:

Încălcări ale regulilor privind parcarea
Amenzile pentru diverse infracțiuni de parcare - inclusiv parcarea dublă și parcare pe potecile și benzile de bicicletă - vor crește semnificativ, de la 15 la 100 de euro. Acest lucru este valabil și pentru benzile de biciclete desemnate, marcate cu o linie albă continuă. Până acum, mașinile au fost lăsate să se oprească în aceste zone până la trei minute.
Dacă cineva este rănit, se produc pagube sau dacă parcați mai mult de o oră pe o potecă sau pe o pistă pentru biciclete, puteți primi un punct de penalizare în permisul de conducere. Amenzile vor fi date, de asemenea, și pentru alte tipuri de infracțiuni de parcare, inclusiv parcarea în zonele nemarcate și în spațiile pentru persoane cu handicap și mașini electrice.

Coridor de urgență (Rettungsgasse)
În condițiile legii, ori de câte ori traficul este blocat pe autobahn din cauza unui accident sau a unei alte situații de urgență, toate mașinile trebuie să formeze o coloană pe o singură bandă pentru a face loc vehiculului care intervine în situația de urgență. În acest fel, se oferă un acces ușor la serviciile de urgență. De acum înainte, oricine blochează această bandă va primi cu o amendă cuprinsă între 200 și 320 de euro.

Siguranța pentru bicicliști
Până acum, automobiliștii au fost obligați să mențină o „distanță suficientă” numai la depășirea bicicliștilor. În viitor, va trebui să lăse o distanță de cel puțin 1,5 metri pe drumurile orașului și 2 metri pe drumurile de țară.
Camioanele care cântăresc mai mult de 3,5 tone au voie să se deplaseze doar în ritm de plimbare (walking pace), adică cu un maxim de 11 kilometri pe oră, atunci când virează spre dreapta pe drumurile din interiorul orașului, deoarece această situație îi pune pe bicicliști în special în pericol.
În zone deosebit de periculoase, impunerea unui nou semn de circulație poate interzice autovehiculelor și camioanelor să depășească. Parcarea este, de asemenea, interzisă la o distanță de până la opt metri înainte de intersecții și joncțiuni cu trasee pentru biciclete, pentru a îmbunătăți vizibilitatea.
Pe lângă traseele pentru biciclete, în viitor pot exista și zone doar de biciclete, unde se va permite o viteză maximă de 30 km / h. Biciclistul nu trebuie pus în pericol sau împiedicat să își continue activitatea sub nicio formă. Ciclistii pot, de asemenea, să meargă umăr la umăr, atâta timp cât nu împiedică alți participanți la trafic.

Săgeata verde pentru bicicliști
În viitor, va exista și o săgeată verde (la semafor) care se aplică numai bicicliștilor. Acest lucru le va permite bicicliștilor să se vireze la dreapta la un semafor aflat pe roșu - dar numai dacă se opresc mai întâi și nu pun în pericol niciun alt utilizator de drum.

Infracțiuni de viteză
În zonele din interiorul orașului, se va da o amendă de 80 de euro celor care au depășit limita de viteză cu 21 km / h. Pe drumurile de țară, amenda începe de la 26 km / h peste limita de viteză. Amenda de avertizare pentru încălcări minore de până la 10 km / h peste limita de viteză se va tripla de la 10 la 30 de euro.
Emisiile inutile de zgomot și de eșapament vor implica, de asemenea, amenzi mai mari - până la 100 de euro, în loc de 20 de euro ca anterior.

Ce spune Ministerul de Externe despre călătoria în Germania
În interiorul Germaniei, o singură zonă a fost definită drept „deosebit de afectată” (districtul Heinsberg) dar nu au fost introduse măsuri speciale de restricționare a călătoriilor dinspre sau către această zonă. Heinsberg este o regiune administrativă din Vestul extrem al Renanei de Nord-Westfalia, situată la granița cu Olanda, cu o întindere de aproximativ 20/30 km și în care s-au înregistrat câteva sute de cazuri. Suplimentar, Bavaria a declarat „starea de catastrofă”, ale cărei implicații suplimentare asupra liberei circulații rămân, încă, de stabilit. Institutul de Sănătate Publică Robert Koch menţine evaluarea de risc epidemiologic la nivel ridicat și recomandă respectarea strictă, în continuare, a măsurilor dispuse.

Începând cu data de 16 martie, Germania și-a închis temporar frontierele cu Franța, Austria, Danemarca, Luxemburg și Elveția. Este permisă intrarea în Germania a cetățenilor germani sau a celor străini care dețin titlu de ședere. Dacă aceștia se întorc din zone de risc, sunt luate măsuri în consecință (carantină/izolare). Persoanele care nu pot justifica motive temeinice de călătorie nu mai au voie să treacă granița.

Prevederi privind traficul

• Traficul de mărfuri nu va fi afectat, dar sunt de așteptat perturbări din cauza controalelor intensificate la punctele de trecere a frontierei. Navetiștilor le va fi permisă, în continuare, trecerea frontierelor în mod regulat.
• Tranzitul cetățenilor UE și cetățenilor statelor terțe este, de principiu, permis pentru întoarcerea în țările lor de origine sau în țara în care au dreptul de ședere (permise de ședere pe termen lung. Analizarea naturii temeinice a călătoriei private transfrontaliere revine ofițerului de frontieră în mod exclusiv.
• Trecerea frontierei (fie ea aeriană, terestră sau maritimă) în Germania se face doar în baza unor documente care să dovedească natura temeinică a călătoriei ori în scopul tranzitării către țara de origine sau în care există un drept de ședere.

 

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.