Nebunia coronavirus. Un transport de măști din China pentru Franța a fost „deturnat” de SUA

Nebunia coronavirus. Un transport de măști din China pentru Franța a fost „deturnat” de SUA

Un transport de măști de protecție din China, care trebuia să ajungă într-o zonă devastată de Covid-19 din Franța, a fost deturnat de cumpărători americani chiar înainte de decolare.

Un transport de măști de protecție din China, care trebuia să ajungă într-o zonă devastată de Covid-19 din Franța, a fost deturnat de cumpărători americani chiar înainte de decolare, conform The Guardian.

Măștile erau deja urcate în avion, pe pista Aeroportului Shanghai, gata de decolare, când cumpărătorii din Statele Unite au intervenit cu teancuri de bancnote, oferind de trei ori mai mult decât francezii. Aeronava a decolat mai apoi spre o destinație necunoscută din SUA.


O parte a comenzii, deturnată

Jean Rottner, un doctor din Mulhouse, Franța, a confirmat informațiile prezentate anterior, spunând că o parte a comenzii de măști care trebuia să aprovizioneze zona lovită profund de coronavirus a fost deturnată de americani.

„Chiar pe pistă, au venit, au scos banii și au plătit de trei sau patru ori mai mult decât oferisem noi, așa că trebuie să ne luptăm", a spus doctorul, pentru Radio RTL.

 

Eforturi mari pentru a procura măști

Rottner a recunoscut că au reușit să obțină 2 milioane de măști la începutul săptămânii. „Este complicat. Trebuie să lucrăm non-stop pentru a ne asigura că măștile ajung aici", a spus el.

Pe lângă comenzile guvernului francez, mai multe regiuni ale Franței au comandat un miliard de măști, dintre care un sfert provin din China.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.