Ministrul Transporturilor, despre valabilitatea licenţelor de traseu pentru transportul intra-judeţean

Ministrul Transporturilor, despre valabilitatea licenţelor de traseu pentru transportul intra-judeţean

Ministerul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor va veni în şedinţa de Guvern de luni, 6 aprilie, cu o propunere de proiect de ordonanţă de urgenţă pentru reglementarea valabilităţii licenţelor de traseu aferente programului de transport judeţean, a afirmat, joi, ministrul de resort, Lucian Bode, la Palatul Victoria.

"Noi am formulat o propunere de proiect de ordonanţă de urgenţă pentru a reglementa valabilitatea licenţelor de traseu aferente programului de transport judeţean. Acest lucru îl facem în acord cu Ministerul Dezvoltării pentru că sediul acestei reglementări este la MDRAP, dar împreună cu ei găsim cea mai bună formulă, astfel încât transportul intra-judeţean, licenţele pentru transportul intra-judeţean să fie în vigoare. Am găsit deja o formulă. O să i-o prezint domnului ministru Ştefan (ministrul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei, Ion Ştefan - n.r.)'', a spus Bode, în deschiderea şedinţei Executivului.

La solicitarea premierului Ludovic Orban ca până la şedinţa viitoare de guvern să fie gata o formă a acestui proiect de OUG, pentru a fi dezbătută, şeful de la Transporturi a dat asigurări că până luni, 6 aprilie, aceasta va fi finalizată.

"Categoric, în şedinţa de luni vom veni cu o formulă. Nu este deloc complicată, vorbim de un singur articol. Vom veni în faţa Guvernului cu o propunere luni", a afirmat Lucian Bode.

De asemenea, el a adăugat că are o propunere pentru reglementarea transportului internaţional de persoane, dar şi una ce vizează suspendarea zborurilor către şi dinspre alte ţări care au intrat în zona roşie.

"Am avut astăzi o discuţie foarte bună cu domnul ministru Vela (ministrul Afacerilor Interne, Ion Marcel Vela - n. r.) şi vom veni în Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă cu propunerea de a reglementa transportul internaţional de persoane, pentru că el a fost reglementat printr-o hotărâre a CNSSU până în data de 31 martie. Vom prelungi această suspendare, bineînţeles introducând şi celelalte destinaţii, ţări, aflate astăzi în zona roşie. De asemenea, vom veni cu o propunere în legătură cu suspendarea zborurilor către şi dinspre ţările care au intrat în zona roşie, alături de Italia, Spania, Franţa şi Germania, intrând şi alte state începând cu ziua de mâine, şi să venim cu o completare, cu o clarificare, cu o simplificare a art. 3 din Ordonanţa Militară nr. 4 cu privire la protejarea familiilor şoferilor, cu privire la şoferii de autocamioane de peste 2,4 tone aflaţi în tranzit pe teritoriul României pe acele culoare speciale, cu privire la şoferii de schimb care merg în statele membre şi îi schimbă pe cei care efectuează aceste curse. Şi ultima chestiune la care ne-am gândit - ca anexă la viitoarea ordonanţă militară să fie declaraţia pe care şoferul o dă în punctul de trecere a frontierei cât mai simplă şi cât mai clară", a menţionat ministrul Transporturilor.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.