Ministrul de Interne: La Nădlac II, controlul pentru camioane se face pe 14 artere

Ministrul de Interne:  La Nădlac II, controlul pentru camioane se face pe 14 artere

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, spune că, dacă există probleme cu intrarea autoturismelor în ţară pe la punctul de trecere a frontierei Nădlac 1, atunci vor fi găsite soluţii pentru "bifurcarea" traficului. El a precizat că prioritar este traficul de marfă şi autorităţile au dorit să limiteze cât mai mult timpul de aşteptare la intrarea în ţară. În prezent, la Nădlac II controlul pentru camioane se desfăşoară pe 14 artere, iar la Nădlac I, pentru autoturisme, pe 7 artere.


UPDATE - Ministrul Afacerilor Interne, Ion Marcel Vela, a efectuat o vizită de lucru, duminică, pe graniţa de vest, la punctele de trecere a frontierei Nădlac II şi Nadlac I, pentru a verifica la faţa locului cum se desfăşoară tranzitul camioanelor de marfă, respectiv al autoturismelor, a transmis Grupul de Comunicare Strategică.

"Vizitele de lucru de astăzi la cele două puncte de pe frontieră, precum şi cea de ieri la PTF Calafat, au ca scop verificarea modului de funcţionare a culoarului realizat din România, astfel încât timpii de aşteptare să fie limitaţi la minim. Reamintim faptul că au fost create facilităţi pentru şoferii de TIR care aduc mărfuri în România, în sensul că s-au simplicat formalităţile de intrare în ţară, iar traficul de autoturisme a fost redirecţionat către Nădlac I, astfel încât punctul de la Nădlac II să fie tranzitat doar de către autocamioane", arată sursa citată.

În cadrul vizitei, Vela a avut întâlniri cu reprezentanţi ai Poliţiei de Frontieră, ai Ministerului Sănătăţii, dar şi cu prefectul judeţului Arad, pentru armonizarea măsurilor luate până în prezent şi pentru identificarea altor soluţii pentru eficientizarea tranzitării frontierei.

În acest moment, la punctul de trecere a frontierei Nădlac II controlul pentru camioane se desfăşoară pe 14 artere, iar la Nădlac I, pentru autoturisme, tranzitul se realizează pe 7 artere.

Toate punctele terestre de trecere a frontierei sunt suplimentate, în această perioadă, cu personal MAI, dar şi cu militari din cadrul Ministerului Apărării Naţionale, care vin în sprijinul angajaţilor Poliţiei de Frontieră.

Ministrul Afacerilor Interne, Ion Marcel Vela, a mulţumit pentru eforturile depuse tuturor angajaţilor din Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Sănătăţii, Ministerul Transporturilor, Ministerul Finanţelor Publice, Ministerul Apărării Naţionale şi autorităţilor locale care îşi desfăşoară activitatea în aceste puncte de frontieră şi fac posibil ca timpii de aşteptare să fie reduşi în condiţiile date, iar controlul şi tranzitul de mărfuri să se realizeze fără probleme.

Au fost apreciate, şi cu această ocazie, eforturile deosebite depuse de toţi cei care sunt prezenţi la graniţe, în linia întâi, eforturi care duc la rezultate extrem de eficiente, dar şi la o susţinere deosebită în lupta împotriva Coronavirusului.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.