Metroul din Drumul Taberei nu e gata nici anul acesta. Trebuia deschis în 2015

Metroul din Drumul Taberei nu e gata nici anul acesta. Trebuia deschis în 2015

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a cerut scuze bucureştenilor, în numele celor 17 miniştri ai Transporturilor, pentru faptul că Magistrala M5 nu va fi gata la data de 30 iunie, precizând că problemele sunt la centrala de ventilaţie şi la staţia de pompare a apei din infiltraţii. Premierul Ludovic Orban nu a avansat un termen când va fi putea fi dat metroul în folosinţă, spunând că atunci când "va fi din punct de vedere tehnic posibil de pus în circulaţie, va fi pus în circulaţie".


Premierul Ludovic Orban şi ministrul Transporturilor, Lucian Bode, au făcut, luni după-amiază, o vizită pe şantierul Magistralei M5 de metrou.

Bode a spus că această linie de metrou ar fi trebuit să fie gata în 2017.

"După ce în 2011 s-a semnat contractul pentru executarea lucrărilor, în intervalul 2013-2015 susţinerea financiară a acestui proiect a lipsit cu desăvârşire. Vă dau un singur exemplu, 2013 s-au alocat aproximativ 20 de milioane de euro în condiţiile în care valoarea lucrărilor era de aproximativ 700 de milioane de euro. În 2017 ar fi trebuit recepţionat acest tronson de metrou, Magistrala M5. În 2019 Guvernul dinaintea noastră a dat asigurări că până în decembrie poate fi recepţionat”, a afirmat ministrul.

El şi-a cerut scuze în faţa bucureştenilor că această magistrală nu este finalizată la 30 iunie.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.