Mesaje de durere și revoltă după ce un șofer român de camion a ars de viu într-un accident Recomandat

Mesaje de durere și revoltă după ce un șofer român de camion a ars de viu într-un accident

"Când te apuci de meseria asta nimeni nu îți va vorbi despre riscurile ei!". Este începutul unui mesaj plin de durere, postat de unul dintre cei mai cunoscuți șoferi profesioniști români, după moartea violentă a lui Florian Stănciuț. Luni seară, bărbatul de 48 de ani a sfârșit carbonizat la volanul camionului său, pe un drum din Italia.

Video AICI

Florian a murit carbonizat în cabina de TIR
Florian Stănciuț, în vârstă de 48 de ani, de meserie șofer de TIR, conducea pe șoseaua de centură din Stupinigi di Nichelino, regiunea italiană Piemonte, când camionul său frigorific, încărcat cu produse alimentare, a părăsit direcția de mers, a lovit parapetele dintre benzi, după care s-a răsturnat și a luat foc. Din păcate, Florian a rămas captiv în cabina mastodontului și a murit carbonizat, înainte ca pompierii să ajungă la locul accidentului.

"Pentru Florian Stănciuț, colegul nostru de la fosta firmă unde am activat, cele 5 secunde au fost fatale", scrie Matei într-un mesaj emoționant publicat pe pagina sa de Facebook, alături de fotografia lui Florian, dar și trei imagini surprinse la scurt timp după producerea tragediei.

Redăm mai jos, integral, postarea făcută de Ilie Matei:

"Când te apuci de meseria asta nimeni nu îți va vorbi despre riscurile ei! Toți îți vor vorbi despre banii câștigați, despre locurile vizitate, despre cât de minunată este meseria asta. E un subiect taboo pentru veteranii de pe șosele, un subiect care le pune privirea în pămant de obicei. Știu ei de ce sar ca arși când li se spune că nu fac altceva decât să stea atârnați de volan toată ziua.

În sinea noastră, știm cu toții că vor exista acele 5 secunde ce vor face diferența între a fi și o catastrofă. Pentru Florian Stănciuț, colegul nostru de la fosta firmă unde am activat, cele 5 secunde au fost fatale. A plecat dintre noi prins între fiarele mastodontului pe care îl conducea, arzând deodată cu fierul ce ii fusese casă și partener de drum!

Accidentul a avut loc aseară (luni seară n.r.) în jurul orelor 21, în Italia. Avea 48 ani și o experiență vastă pe șosele, iar în urmă îi rămâne o familie ce nu îl poate însoți în ultima cursă!

Meseria asta transformată în stil de viață ne ia totul, iar pe langă anii pe care îi dedicăm, în unele cazuri ne este fatală! Astfel de momente te lasă fără grai, nu poți exprima ce simți atunci când oameni pe care i-ai cunoscut sunt implicați!

Drum lin, Florian!! Condoleanțe sincere, familiei! Multă putere, vă dorim!

Mesajele de durere, dar și de revoltă, curg neîncetat pe rețelele de socializare. Sute de șoferi deplâng moartea prematură a colegului lor și vorbesc despre riscurile acestei meserii. 

"Condoleanțe familiei,odihnă veșnică colegului! Eu am fost mai norocos, am scăpat întreg când mi-a ars mașina în Spania. Riscurile acestei meserii nu sunt apreciate just de către decidenții acestei țări. După o viață de chin și riscuri ajungem la mila statului cu niste pensii de mizerie de 1500 de lei!"

"Dumnezeu sa il odihnească în pace!! Toti cei care nu stiu cu ce se mănâncă această meserie spun ca este usoara. Dar tot timpul suntem in pericol. Stim cand plecam in cursa dar nu stim daca ne mai întoarcem acasa cu bine. Drum lin colegu in ultima ta cursa !!! Sincere Condoleante"

"Dumnezeu să-l odihnească în pace!!Eu cred că este cea mai riscantă meserie și pe deasupra mai suntem și necalificați!!"

"Condoleante, din pacate cărăm câte 1.5 tone de combustibil cu noi și cred că ar trebui să fim totuși mai putin relaxati, o mica groapa e de ajuns să se întâmple o nenorocire"

"Doamne Dumnezeule! Și băiatul meu este turist și doamne cat mă rog pentru el când pleacă. Chiar pentru toți. Și ce liniștită sânt când știu că a ajuns langa draga lui familie. Iar când pleacă iar inima și gândul îmi sânt dos în rugăciuni. Dumnezeu săi dea odihnă și mângâiere familiei. Păcat. Mare păcat așa tanar și ce sfarsit groaznic"

Flăcările puteau fi văzute de la kilometri distanță

Potrivit publicației Torino Today, la locul tragediei au intervenit agenții de la Poliția Rutieră Torino-Settimo, care au închis tronsonul pe ambele sensuri de mers. Flăcările, care au fost stinse de pompierii din Torino Lingotto și Torino Centrale, au putut fi văzute de la kilometri distanță. 

Pentru Florian, însă, nu s-a mai putut face nimic.

Imaginile de la fața locului, surprinse de martori sau de camerele de supraveghere sunt dramatice.


schmitz ecoflex video width=560" height="315">

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.