Mercedes, cea mai vândută mașină de lux din România Recomandat

Mercedes, cea mai vândută mașină de lux din România

Piaţa de automobile premium a crescut odată cu restul pieţei în ansamblu, apetitul românilor pentru maşini mai scumpe şi mai bine echipate fiind cunoscut din perioada de dinaintea crizei. Chiar dacă pe întreg trimestrul 1 creşterea segmentului premium a fost sub cel al întregii pieţe (19% faţă de 27%), în luna martie înmatriculările de automobile premium au păstrat ritmul, reuşind cu cele 13,6 procente să depăşească creşterea de pe toată piaţa auto din România, scrie Profit.ro.


Trebuie subliniat faptul că, spre deosebire de anii anteriori, Mercedes-Benz domină categoric vânzările de maşini premium şi de lux, cu o cotă de piaţă de peste 36 de procente, ceea ce reprezintă mai mult decât celelalte două mărci germane premium, BMW şi Audi, la un loc. Explozia Mercedes a urmat trendul la nivel mondial, noile produse ale mărcii reuşind să atragă foarte mulţi clienţi atât de la ceilalţi doi rivali, cât şi de la mărcile de volum.

În România, Mercedes-Benz a cunoscut o creştere, pe primul trimestru, de peste 35%, ceea ce este spectaculos, mai ales în condiţiile actuale ale pieţei. Şi asta în timp ce BMW a avut doar 2,4% creştere, iar Audi o creştere mai mare, 11,4%. Sunt şi alte mărci cu creşteri de două cifre, Volvo, Porsche, Mini sau Jaguar, dar în cazul lor vorbim despre volume mici.
Trecând la modele, este evidentă cererea de SUV-uri, iar cel mai vândut SUV premium este şi cel mai vândut SUV din România din import. Vorbim aici despre Mercedes-Benz GLC, un crossover compact, construit pe platforma lui C Class. De altfel, şi al doilea loc este ocupat tot de un SUV Mercedes, GLE, din clasa imediat superioară.

Practic, aproape toate segmentele premium sunt dominate de un model Mercedes, prin C Class, A Class sau GLA. Singurul lider al unui segment care nu este Mercedes este BMW Serie 5, aflat pe locul 6 în topul maşinilor premium. Să mai spunem şi că, de la Audi, cel mai bine vândut model a fost Q5, poziţionat abia pe locul 7.

Trebuie remarcat şi un model-intrus, Range Rover, preferatul multor români cu bani, un SUV opulent care stă pe locul 3 în topul vânzărilor. De altfel, în top 20 nu se află decât trei modele care nu aparţin celor de la Mercedes, Audi sau BMW, în afară de Range Rover fiind rpezent Land Rover Discovery, pe locul 17, şi Vlvo XC60, pe 20 la egalitate cu BMW X4.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.