Măsură incredibilă la Berlin. Germania se gândește la controale la frontieră Recomandat

Măsură incredibilă la Berlin. Germania se gândește la controale la frontieră

La Berlin se discută miercuri ipoteza reinstituirii punctelor de control la intrările în Republica Federală. Ecologiștii din coaliția care îl susține pe cancelarul Scholz dar și unii vecini ai Germaniei critică măsura.

Guvernul de la Berlin și autoritățile landurilor federale iau în calcul introducerea controalelor la toate granițele Germaniei, scrie ziarul Bild, care a intrat în posesia unui document ce ar urma să fie analizat mâine la un summit dedicat migrației, convocat la Berlin de cancelarul Olaf Scholz.

Măsurile ar viza toate intrările în Republica Federală, așa cum se întâmplă în prezent la granița Germaniei cu Austria.

Statisticile spun că, exceptând imigrația din Ucraina, numărul refugiaților sosiți în Germania, în primele trei luni ale acestui an, este cu 50% mai mare decât cel înregistrat în 2019, anul de dinainte de pandemie.


Potrivit poliției federale, citată de ziarul Bild, au existat un total de 19.627 de intrări ilegale în Germania în primul trimestru al anului 2023. În același timp, Oficiul Federal pentru Migrație și Refugiați a înregistrat aproape 90.000 de cereri de azil.

Documentul care urmează să fie discutat miercuri, de la ora 14, ora Berlinului, la sediul Cancelariei federale, include suplimentarea personalului de la frontiere și permanentizarea posturilor de control, dar și inițiativa unui dialog mai intens cu reprezentanții statelor din care provin imigranții ilegali.

Sunt propuse și măsuri de consolidare a agenției europene de paza frontierelor, Frontex. În acest sens, cooperarea dintre țările europene ar trebui să echilibreze participarea la cheltuielile de finanțare a agenției, notează presa germană. Cancelarul federal Olaf Scholz și-ar dori ca reforma europeană a azilului și migrației să intre în vigoare încă înaintea alegerilor europene de anul viitor. Subiectul migrației și azilanților a stat în mijlocul disputei dintre Austria și instituțiile europene și s-a concretizat în blocarea de către Viena a aderării României și Bulgariei la spațiul Schengen, scrie dw.ro

 


ETC IVECO GALATI


STAREA TRANSPORTURILOR-RADU DINESCU

 

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.