Lucian Bode rămâne ministru desemnat al Transporturilor

Lucian Bode rămâne ministru desemnat al Transporturilor

Premierul desemnat, Florin Cîţu, a anunţat că în cursul zilei de vineri vor fi depuse la Parlament lista Cabinetului şi programul de guvernare, transmite Agerpres.

„Vom depune astăzi în Parlament lista Cabinetului şi programul de guvernare”, a spus Cîţu, precizând că singura modificare în Cabinet este propunerea lui Lucian Heiuş la Ministerul Finanţelor.

De asemenea, el a precizat că s-a decis constituirea unei echipe de negociere cu formaţiunile parlamentare pentru alcătuirea unei majorităţi. Din această echipă de negociere fac parte premierul desemnat, preşedintele PNL, liderii grupurilor parlamentare şi prim-vicepreşedinţii liberalilor.

Cîţu a arătat că aceste negocieri vor începe săptămâna viitoare.

„Începând de luni vom avea un calendar pentru aceste negocieri pentru a forma o majoritate. Sper că PSD nu va tergiversa şi de această dată calendarul. Sper să avem cât mai rapid audierile miniştrilor şi votul în Parlament. (…) Să convingi PSD este mai greu, dar vom încerca”, a spus premierul desemnat.

Cîţu a afirmat că nu se consideră a fi antipatic PSD.

Totodată, el a menţionat că în programul de guvernare există câteva modificări la capitolele Transporturi şi Sănătate.

„La Transporturi a apărut situaţia de la CFR Marfă şi la Sănătate situaţia coronavirus. (…) Ceea ce includem în programul de guvernare este ceea ce am făcut în aceste zile pentru a reduce şi a stopa această epidemie şi planurile pentru viitor. Va fi hotărâre de Guvern săptămâna viitoare prin care suplimentăm fondurile pentru Ministerul Sănătăţii, în special pentru Terapie Intensivă, bani pe care îi luăm din Fondul de rezervă”, a menţionat premierul desemnat.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.