LIVRĂRILE SPRE OCCIDENT, CREȘTERE CU 20%

LIVRĂRILE SPRE OCCIDENT, CREȘTERE CU 20%

Românii au trimis, de la începutul anului până în prezent, cu 20% mai multe colete în străinătate, comparativ cu aceeași perioadă din 2016.

Principala destinație este Bulgaria, cu peste 30%, urmată în clasament de Ungaria, cu o pondere de aproximativ 20% din total, Germania, cu aproape 10% din coletele trimise în străinătate și Italia, cu peste 7%.

Din totalul livrărilor internaționale efectuate, peste 60% merg către Europa de Est și Centrală, iar aproape 40% din total merg în Europa de Vest.

Potrivit estimărilor unei companii de curierat rapid, o evoluție asemănătoare se va înregistra și la finele anului, în preajma sărbătorilor de iarnă, perioadă în care, de regulă, volumul coletelor trimise de către români către o adresă din afara României crește considerabil.

În ceea ce privește volumul coletelor primite de către români din afara țării, acestea vin din Ungaria, Polonia, Marea Britanie, Olanda și Germania, țări care au generat mai bine de jumătate din totalul importurilor din perioada de referință.

Potrivit specialiștilor, piaţa de curierat din România va creşte cu 12-15% în 2017, comparativ cu anul 2016, şi va atinge o valoare totală de peste 425 milioane euro.

Sectoarele care generează cele mai mari volume de colete transportate sunt IT&C, fashion şi home&deco, iar livrările internaţionale reprezintă 10% din total.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.