Jumătate din trenuri nu mai circulă din lipsă de călători

Jumătate din trenuri nu mai circulă din lipsă de călători

CFR Călători a suspendat sau limitat circulaţia pentru 453 de trenuri, ceea ce reprezintă 43% din totalul de 1.040 de trenuri care circulau zilnic, în urma crizei generate de Covid-19, potrivit datelor furnizate News.ro de Dan Costescu, directorul general al companiei, care afirmă că încasărilei au scăzut cu poeste 80%, pe fondul ordonanţelor militare.


Au fost suplimentate cu vagoane trenurile de navetă pentru a evita aglomeraţia şi pentru a permite accesul în siguranţă al cât mai multor călători în tren

"A fost suspendată sau limitată circulaţia pentru 453 de trenuri, ceea ce reprezintă 43% din totalul de 1.040 de trenuri care circulau zilnic. Dintre acestea, 330 sunt trenuri Regio si 123 sunt trenuri InterRegio. Unele trenuri InterRegio au opriri suplimentare pentru a prelua şi călătorii din staţiile mai mici. Au fost suplimentate cu vagoane trenurile de navetă pentru a evita aglomeraţia şi pentru a permite accesul în siguranţă al cât mai multor călători în tren", spune Dan Costescu.

Întrebat cât de afectată este compania de situaţia generată de epidemia Covid-19 şi implicit de insitituirea stării de urgenţă pe teritoriul României, el spune că încasările au scăzut foarte mult.

"Asigurăm în continuare legăturile inter regionale şi trenurile de navetă pentru ca oamenii să poate merge la muncă, însă încasările noastre au scăzut foarte mult. Suntem undeva la peste 80% mai puţine încasări, pe fondul ordonanţelor militare", a afirmat el.

Schema de vânzare a locurilor în tren a fost schimbată, fiind utilizat principiul “un loc liber, un loc ocupat”

Directorul general al CFR Călători precizează că a fost introdusă o nouă schemă de vânzare a locurilor, pe principiul “un loc liber, un loc ocupat” pentru asigurarea distanţei sociale. Principiul s-a aplicat şi la vagoanele de dormit şi cuşetă.

"Personalul de tren a fost instruit să îndrume călătorii pentru a respecta distanţa, la trenurile fără regim de rezervare. Au fost anulate ofertele comerciale care nu se mai justificau în această perioadă şi care ar fi generat pierderi companiei. Având în vedere lipsa de predictibilitate indusă de coronavirus a fost limitată la 10 zile achiziţia cu anticipaţie a tichetelor, pentru a evita cheltuielile administrative de restituire, în cazul suspendării de trenuri generată de noi ordonante militare", a adăugat Costescu.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.