VIDEO. Italia. Șofer profesionist român, mort din vina unui croat care a pus camionul de-a latul pe autostradă Recomandat

VIDEO. Italia. Șofer profesionist român, mort din vina unui croat care a pus camionul de-a latul pe autostradă

Un șofer profesionist român de a murit, miercuri de dimineață, pe o autostradă din Italia, fiind strivit în cabină, după ce a intrat într-un camion care circula în fața lui.

sofer profesionist roman mort autostrada italia

Dinamica accidentului care a implicat trei camioane a fost reconstituită de site-ul televiziunii Rai News.

Accidentul a avut loc în direcția Veneția, lângă Villesse, pe A4.

Trei vehicule grele au fost implicate în coliziune, care a avut loc chiar înaintea casei de taxare Villesse, iar șoferul român, care avea 56 de ani, n-a avut nicio șansă de supraviețuire.

Cu câteva minute înainte de ora 9.00, la podul peste Isonzo, mișcarea camioanelor spre Veneția devenise mai intensă și la 1.500 de metri de taxajul Villesse, un transportator croat de 44 de ani care conducea un camion înmatriculat în Italia a făcut o manevră bruscă, frânarea cu o jumătate de rotire a volanului spre stânga. Camionul s-a oprit de-a latul, pe carosabil, peste benzile autostrăzii.

O barieră de netrecut pentru un camion articulat polonez care, în ciuda faptului că șoferul a frânat și a virat și el stânga, nu a putut evita coliziunea din spate, dar a limitat pagubele.

Al doilea impact în coliziune în lanț a fost tragic: un camion românesc a lovit violent spatele camionului polonez.

Cabina s-a prăbușit și a ajuns practic în semiremorca din față, fără să lase vreo ieșire șoferului, un român în vârstă de 56 de ani.

Șoferul polonez a ieșit nevătămat din cel de-al doilea camion: „Românul a provocat o catastrofă, m-a izbit în spate și am văzut bucățile cabinei lui zburând peste tot. Când camionul alb din fața mea și-a schimbat traiectoria, am virat pentru a evita un impact frontal și, din fericire, sunt încă aici”, a spus el.

Traficul spre Veneția a fost blocat aproape două ore, cu cozi până la caseta de taxare Lisert.


ETC IVECO GALATI


STAREA TRANSPORTURILOR-RADU DINESCU

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.