Încep procedurile de expropriere a imobilelor pentru A. Bucureşti-Braşov

Încep procedurile de expropriere a imobilelor pentru A. Bucureşti-Braşov

Executivul va aproba miercuri o hotărâre privind declanşarea procedurilor de expropriere a unor imobile proprietate privată situate în zona lucrărilor de pe Autostrada Bucureşti-Braşov, tronson Predeal-Cristian. Guvernul modifică şi o HG care prevede exproprierile pentru Pasajul Bucureşti-Domneşti.


Guvernul are pe ordinea de zi a şedinţei de miercuri un proiect de hotărâre pentru modificarea şi completarea anexei nr. 2 la Hotărârea Guvernului nr. 390/2017 privind declanşarea procedurilor de expropriere a imobilelor proprietate privată care constituie coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes naţional -Pasaj suprateran pe DJ 602 Centura Bucureşti-Domneşti-.

Totodată, Executivul va aproba şi o hotărâre pentru declanşarea procedurilor de expropriere a imobilelor proprietate privată situate pe amplasamentul suplimentar care fac parte din coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes naţional ''Construcţia autostrăzii Bucureşti-Braşov, tronson Predeal-Cristian +Racord''.

Un alt proiect aflat pe ordinea de zi a şedinţei de miercuri vizează aprobarea Notei de fundamentare privind necesitatea şi oportunitatea efectuării cheltuielilor aferente proiectului ''Modernizarea infrastructurii hardware şi software a Platformei Comune TETRA''.

Potrivit proiectului de hotărâre, finanţarea proiectului se va realiza din fonduri externe nerambursabile aferente cadrului financiar 2014-2020 prin Programul Operaţional Infrastructură Mare, Axa Prioritară 5 - Promovarea adaptării la schimbări climatice, prevenirea şi gestionarea riscurilor, Obiectivul Specific 5.2 Creşterea nivelului de pregătire pentru o reacţie rapidă şi eficientă la dezastre a echipajelor de intervenţie, precum şi de la bugetul de stat prin bugetul Serviciului de Telecomunicaţii Speciale, în limita sumelor aprobate anual cu această destinaţie, conform programelor de investiţii publice aprobate potrivit legii.

De asemenea, hotărârea prevede că Serviciul de Telecomunicaţii Speciale va răspunde de modul de implementare a proiectului.

Executivul va lua în dezbatere şi un proiectde lege privind majorarea capitalului autorizat deţinut de România la Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare.

Pe ordinea de zi se află şi un proiect de hotărâre privind aprobarea prealabilă în vederea recunoaşterii, prin hotărâre judecătorească, a Organizaţiei non-profit Radio Free Europe/Radio Liberty, INC.

Guvernul va lua act de plăţile anuale efectuate de Ministerul Energiei şi Ministerul Finanţelor Publice în numele statului român, precum şi sumele datorate în continuare (27.960 euro/an), către Dobrogeanu Dumitru şi Dobrogeanu Păun Ioan morivat de traversarea de către o conductă Petrotrans a terenului aflat în proprietatea persoanelor fizice menţionate.

Cabinetul Dăncilă va adopta şi două memorandumuri:

„ Memorandum cu tema: Aprobarea negocierii şi semnării Memorandumului de Înţelegere între Guvernul României şi Organizaţia Naţiunilor Unite referitor la contribuţia cu resurse la Misiunea multidimensională integrată de stabilizare în Mali (MINUSMA)

Memorandum cu tema: punerea în executare a ordinului de confiscare emis de către autorităţile britanice cu privire la suma de 28.710 EURO”.

Şedinţa de Guvern de miercuri va începe la ora 13:00.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.