În Danemarca se intră doar cu test COVID, dar nu mai vechi de 72 de ore. Șoferii de CAMION, exceptați

În Danemarca se intră doar cu test COVID, dar nu mai vechi de 72 de ore. Șoferii de CAMION, exceptați

Autoritățile daneze au anunțat noi măsuri privind condițiile de intrare pe teritoriul Danemarcei pentru cetățenii care provin din statele clasificate cu risc foarte ridicat, printre care se află și România.

Astfel, începând cu data de 26 octombrie 2020, autoritățile daneze au introdus obligativitatea prezentării unui test molecular negativ pentru infecția cu COVID-19 la intrarea pe teritoriul Danemarcei, efectuat cu maximum 72 de ore înainte de prezentarea la frontieră, pentru persoanele cu domiciliul în state din categoria de risc foarte ridicat (inclusiv România). Totodată, li se poate refuza intrarea în Danemarca străinilor care prezintă simptome evidente (febră, tuse uscată) în momentul prezentării la frontieră.

Următoarele persoane sunt exceptate de la obligativitatea prezentării unui test molecular negativ pentru infecția cu COVID-19:

Cetățenii danezi și persoanele cu permis de ședere în Danemarca, indiferent de motivul călătoriei. La trecerea frontierei în Danemarca, acestea vor prezenta documentele care să ateste calitatea de cetățean danez sau rezident în Danemarca. https://coronasmitte.dk/en/entry-into-denmark/persons-resident-in-denmark-and-or-of-danish-nationality;
Persoanele cu permis de ședere în regiunile de graniță: Norvegia, Schleswig-Holstein (Republica Federală Germania); Scania, Halland și Blekinge (Regatul Suediei).
Persoanele aflate în tranzit (cu motiv fundamentat sau cu scop turistic în altă țară decât Danemarca, indiferent de mijlocul de transport). https://coronasmitte.dk/en/entry-into-denmark/persons-in-transit;
Persoanele implicate în activități de transport internațional de mărfuri.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.