Guvernul, anunț despre posibila compensare a prețului la combustibil Recomandat

Guvernul, anunț despre posibila compensare a prețului la combustibil

Ministrul Adrian Câciu a declarat joi, la Palatul Victoria, despre reintroducerea schemei compensării preţului la combustibili, că Guvernul va interveni dacă lucrurile intră într-o zonă mult prea volatilă sau o zonă în care să nu poată fi sustenabilă pentru economie şi cetăţeni.

Ministrul de Finanţe a fost întrebat în ce condiţii ar putea reveni schema de compendare a preţului la carburanţi şi dacă sunt bani. ”Acest guvern a căutat soluţii în funcţie de dinamica evoluţiei economiei sau a situaţiei cu care s-au confruntat cetăţenii şi a intervenit de fiecare dată. (..)

S-a intervenit atunci când lucrurile au ajuns la o limită de insuportabilitate. Pot să vă spun un singur lucru, că acest guvern va interveni dacă lucrurile intră într-o zonă mult prea volatilă sau o zonă în care să nu poată fi sustenabilă pentru economie şi cetăţeni”, a răspuns ministrul.

El a precizat că ”la acest moment, la care vorbim, lucruriel nu sunt în acea zonă”. ”Putem să ne uităm, am văzut, comparaţiile se fac cu începutul anului, hai să ne uităm să facem comparaţii cu luna februarie 2022, să avem un termen de comparaţie când au început preţurile să crească foarte sus”, a mai spus ministrul Câciu, arătând că trebuie să ne uităm şi pe piaţa petrolului şi a combustibibului.

”Când va fi cazul, acest guvern va interveni, vă asigur” a arătat Adrian Câciu. Întrebat dacă sunt bani pentru a susţine această schemă de compensare încă 3 luni sau 6 luni, ministrul a spus că, aşa cum s-au găsit soluţii pentru a interveni, se vor găsi soluţii, cât se poate susţine.

Ministrul a mai afirmat că ”poate să fie mai rapidă intervenţia dacă lucrurile se manifestă de o volatilitate accelerată”. ”Va trebui să vedem, dinamica economică este cea care comportă răspunsurile”, a arătat el, scrie News.ro.


STAREA TRANSPORTURILOR - CONSTANTIN ISAC


CAMION FEST OCTOMBRIE 2022

 

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.