Greva transportatorilor în Spania. Camioanele vor circula cu 10 km/oră la Madrid și pe autostrăzi Recomandat

Greva transportatorilor în Spania. Camioanele vor circula cu 10 km/oră la Madrid și pe autostrăzi

Principalele asociatii din sectorul transportului rutier de marfă din Comunitatea Madrid (ATA, ATG, CETM-Madrid, FENADISMER Madrid si TRADISMA) au convocat pentru mâine, miercuri, 15 decembrie, un marș lent al camioanelor, sub sloganul „SOS Transportul: E destul!”.


Camioanele vor face un tur pe străzile principale din Madrid pentru a protesta față de situația actuală din sector. Este de așteptat ca un protest să aibă loc în aceeași zi și în alte orașe spaniole .
Transportatorii madrileni își vor scoate camioanele pe străzi. Șoferii le vor conduce cu viteză extrem de mică. Se va pleca la ora 11:00, traversând autostrada M-11 până la intersecția de nord a M-30, apoi urmând Paseo de la Castellana, trecând prin fața sediului Ministerului Transporturilor unde șoferii vor fluiera îndelung. Protestul va continua pe bulevardul menționat până la Plaza de Gregorio Marañón, strada María de Molina, pentru a ajunge din nou pe M-30, scrie presa spaniolă consultată de Tir Magazin.


În ultimele săptămâni au avut loc întâlniri între Comitetul Național de Transport Rutier și reprezentanți ai Ministerului Transporturilor, fără progrese suficiente în negocieri. Din acest motiv, Comitetul Național menține greva națională convocată pentru zilele de 20, 21 și 22 decembrie și așteaptă să primească o propunere din partea Guvernului de a discuta pretențiile industriei.


Câteva din solicitările șoferilor și transportatorilor:


- interzicerea participării șoferilor la operațiunile de încărcare și descărcare și reducerea timpilor actuali de așteptare pentru operațiunile respective;
- Compensarea creșterii prețului la motorină;
- scutirea de la plata taxelor de trecere pentru utilizarea autostrăzilor;
- reducerea contribuțiilor la asigurările sociale pentru șoferii de vehicule grele.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.