Germania. Șofer profesionist român cu un BMW sub camionul lui, în megaaccidentul cu 16 vehicule și 9 victime Recomandat

Germania. Șofer profesionist român cu un BMW sub camionul lui, în megaaccidentul cu 16 vehicule și 9 victime

16 vehicule implicate, nouă victime, unele rănite grav, și pagube totale de aproximativ 253.000 de euro - este bilanțul megaaccidentului de vineri după-amiază în Germania, scrie cotidianul Franken Post.

O lapoviță, care a făcut ca vizibilitatea să fie mai mică de 200 de metri și șoseaua să înghețe, a provocat cinci accidente de circulație consecutive pe A93, în Germania, între Pechbrunn și Mitterteich.
Totul a început în jurul orei 13.00, când un austriac în vârstă de 27 de ani a pierdut controlul asupra mașinii. A intrat în derapaj și s-a răsturnat. Șoferul a fost dus la spital cu un elicopter, pasagerul din dreapta, 21 de ani, a fost rănit și el. Un șofer de 62 de ani a vrut să se oprească cu VW Polo lângă vehiculul răsturnat, pentru a ajuta. Dar un alt șofer, 51 de ani, a ratat manevra de frânare și a vrut să se evite spre stânga impactul. Făcând acest lucru, s-a izbit de partea din spate a Polo-ului. Au urmat momente de panică. Polo-ul a fost aruncat pe banda dreaptă, șoferul de 51 de ani cu mașina lui a izbit parapetele de pe mijlocul autostrăzii. De aici a ricoșat în fața unei dube. În urma accidentului s-a format un blocaj de trafic lung.
La sfârșitul blocajului, deoarece vizibilitatea era foarte slabă, aproximativ 200 de metri, un șofer de camion a observat blocajul prea târziu și s-a izbit de mașina în care era un cuplu. Cuplul a fost grav rănit în urma coliziunii și a trebuit să fie eliberat din mașină de pompierii de la descarcerare.
Următorul accident a avut loc în timp ce ofițerii de poliție documentau primul accident. Un șofer de 30 de ani, la volanul unui BMW, a intrat direct sub camionul condus de un român în vârstă de 37 de ani, ignorând coloana blocată. Din fericire, niciunul dintre șoferi nu a suferit răni care să necesite transportul la spital, dar BMW-ul a fost serios avariat și a fost nevoie să fie remorcat. Două elicoptere de salvare și un total de 29 de vehicule au fost folosite pentru salvarea răniților la fața locului, incluzând 3 medici de urgență și 8 ambulanțe. Brigăzile de pompieri Waldershof, Marktredwitz, Wiesau, Mitterteich și Lengenfeld au fost, de asemenea, la fața locului, în mod voluntar, cu un total de 50 de oameni în 22 de vehicule. Autostrada A 93 a fost închisă în ambele sensuri între joncțiunile Pechbrunn și Mitterteich-Süd încă de la 13.45 până vineri noaptea târziu.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.