Germania. Șofer profesionist român, căzut lângă camion, pe piept cu o foaie pe care scria 112, ignorat de șoferii de pe autostradă Recomandat

Fotografie cu titlu strict ilustrativ Fotografie cu titlu strict ilustrativ

Un șofer profesionist cu o urgență medicală se afla, joi, căzut lângă autocamion pe marginea autostrăzii A40, lângă Essen.

El cerut ajutor, dar aproape toți șoferii care au trecut pe lângă el și l-au văzut, l-au ignorat, informează portalul de presă al Poliției Germane.

Joi după-amiază (11 august) un șofer de camion a avut mare nevoie de ajutor, pe autostradă.

Bărbatul stătea întins pe banda de urgență, lângă camionul său, și a încercat să ceară ajutor altor utilizatori ai drumului, cu o foaie ținută pe piept pe care scria „112”.

Românul a fost ajutat, în cele din urmă, de polițiști. Poliția de autostradă din Düsseldorf a raportat incidentul vineri dimineață.

Cu puțin timp înainte de ora 16:00, șoferul camionului s-a întins sprijinit de cabină, pe banda de urgență, unde reușise să oprească camionul.

Ușa șoferului era larg deschisă. Bărbatul stătea la peste 30 de grade în mijlocul soarelui arzător.

Poliția a scris că era vorba despre o „urgență acută”. „O mare parte dintre utilizatorii drumului au trecut cu mașina pe lângă bărbatul care avea nevoie de ajutor, fără să le pese sau să sune la serviciile de urgență”, scrie în comunicatul poliției.

Șoferii l-au observat cu siguranță pe bărbat. Potrivit poliției, multe mașini au frânat brusc lângă camion, dar niciuna nu a oprit.

Bărbatul, șofer de camion din România, și-a arătat în repetate rânduri pieptul și ținea un panou pe care scria „112”. Un indiciu clar pentru alți utilizatori ai drumului ar trebui să formeze numărul de urgență.

Dar șoferul camionului nu a fost ajutat. Doar când s-a întâmplat să treacă pe lângă el o patrulă de poliție din Mülheim a venit salvarea.

Oficialii au chemat o ambulanță și românul a primit primul ajutor. Abia atunci a oprit un alt șofer și a ajutat.

Potrivit polițiștilor, șoferul român se afla într-o stare critică. O ambulanță l-a dus apoi la spital. Poliția a stabilit apoi că doar un șofer a sunat 112.

„Oricine se poate găsi într-o situație de urgență la un moment dat. Primul ajutor sau cel puțin un apel de urgență ar trebui să fie o chestiune firească pentru toată lumea”, subliniază poliția din Düsseldorf.

Starea actuală a șoferului camionului nu este încă cunoscută.


schmitz ecoflex video


schmitz gotha video

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.