Germania nu cedează: controalele și testele COVID impuse șoferilor la graniță sunt necesare Recomandat

Germania nu cedează: controalele și testele COVID impuse șoferilor la graniță sunt necesare

Guvernul federal consideră controalele la granițele cu Tirolul și Republica Cehă proporționale și respinge astfel criticile Comisiei UE.

În disputa privind controalele la frontiera germană în contextul crizei coronavirus, guvernul federal respinge cu fermitate criticile Comisiei UE. „În scopul protejării sănătății, trebuie să se se respecte măsurile luate”, potrivit unei scrisori a ambasadorului german la UE Michael Clauss adresată către autoritatea de la Bruxelles.
„Controalele la frontieră sunt proporționale, deoarece sunt limitate la minimum și permit excepții. Nu există o afectare semnificativă a circulației persoanelor și a mărfurilor”, a spus oficialul german.
În scrisoare, Clauss arată că, în opinia sa, normele germane sunt conforme cu legislația UE. Comisia UE se îndoiește de acest lucru și săptămâna trecută a cerut Germaniei printr-o scrisoare să relaxeze măsurile de la frontieră, deoarece mai multe cerințe erau disproporționate sau nefondate. De asemenea, Comisia a scris către alte cinci țări, cum ar fi Belgia și Suedia că încalcă libera circulație prin luare unor măsuri severe la frontieră.


Circulația mărfurilor trebuie să rămână posibilă, cu restricții cât mai mici.

Bruxelles-ul bănuiește că unele state UE au convenit, cu câteva săptămâni în urmă, cu privire la recomandări comune pentru limitarea călătoriilor în interiorul UE. Ambasadorul Clauss, însă, numește acest lucru „un standard minim, de la care trebuie să se poată face excepții în cazuri individuale”. Situația epidemiologică din Germania și UE este foarte gravă. Controalele la frontieră sunt deosebit de necesare atunci când „se iau măsuri de protecție mai puțin stricte în regiunile învecinate cu rate de incidență extrem de ridicate”, spune oficialul german.
Clauss subliniază că circulația transfrontalieră a mărfurilor „rămâne posibilă fără restricții”. Au existat doar „întreruperi inițiale ale traficului” și apoi s-a ajuns la o „procedură echilibrată fără a perturba în mod semnificativ piața internă”. Clauss respinge, de asemenea, critica venită din partea Comisiei UE, cum ar fi aceea că teste COVID negative ar trebui să fie în limba germane, scrie https://www.verkehrsrundschau.de/.

Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) cere excluderea șoferilor profesioniști de la testarea COVID19 solicitată de Germania, Cehia și o regiune din Austria, acuzând măsură că a generat haos la frontierele interne UE și blocaje în lanțurile vitale de aprovizionare, potrivit unui comunicat de presă.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.