Frmă cercetată pentru evaziune, contract de 11 milioane euro pentru întreținerea drumurilor

Frmă cercetată pentru evaziune, contract de 11 milioane euro pentru întreținerea drumurilor

Tel Drum a semnat, pe 5 august 2020, un nou contract cu Consiliul Județean Teleorman pentru întreţinerea pe timp de vară a drumurilor din partea de vest a județului, potrivit Sistemului Electronic de Achiziții Publice (SEAP).

Este vorba de un acord cadru pe o durată de doi ani. Valoarea minimă a contractului de tip abonament este de peste 4 milioane de euro, iar valoarea maximă depășește 11 milioane de euro.

Tel Drum a mai încheiat alte patru contracte, în valoare de aproape 18 milioane de euro, cu CJ Teleorman pentru modernizarea și întreținerea unor drumuri județene, din data de 27 mai 2019 – ziua în care Liviu Dragnea a fost condamnat în dosarul Angajărilor fictive de la Protecția Copilului Teleorman – până în prezent.

Ce e acordul cadru. Potrivit specialiștilor în achiziții publice, acordul cadru e un contract de tip abonament pe o perioadă limitată, cu valoare minimă și maximă. În cadrul acestui tip de acord, autoritatea contractată încheie contracte subsecvente, ori de câte ori are nevoie, cu compania câștigătoare a acordului cadru, însă valoarea totală a contractelor subsecvente nu poate depăși maximul prevăzut de acordul cadrul. De asemenea, nu este obligatoriu să fie atinsă valoarea maximă a acordului cadru, iar dacă se atinge, pot fi încheiate acte adiționale.

Context. Pe 26 iunie 2020, procuroarea DNA Alexandra Lăncrănjan l-a inculpat pe fostul lider PSD Liviu Dragnea, în dosarul Tel Drum, pentru constituire de grup infracțional organizat, două infracțiuni de abuz în serviciu și una de instigare la fraudă cu fonduri europene.

 

Și compania Tel Drum, presupus controlată de Dragnea, a fost inculpată pentru constituire de grup infracțional organizat, 10 infracțiuni de evaziune fiscală și alte două infracțiuni de complicitate la abuz în serviciu. Acuzațiile sunt legate de contracte pentru drumuri în Teleorman.

”Inculpatul Liviu Nicolae Dragnea, președinte al Consiliului Județean Teleorman, ar fi inițiat un grup infracțional organizat din care ar fi făcut parte funcționari din administrația locală și persoane din mediul de afaceri.

Grupul ar fi acționat în perioada 2001-2017 în scopul de a obține, în mod fraudulos, sume importante din contractele finanțate din fonduri publice (naționale și europene), prin infracțiuni de abuz în serviciu, de fraudare a fondurilor europene, de evaziune fiscală și folosirea de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații”, susțin procurorii.

Consiliul Județean Teleorman este condus de Ionel Dănuț Cristescu de la PSD.

 

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.