Franța: transportatorii și ȘOFERII de CAMION se pregătesc de GREVĂ Recomandat

Franța: transportatorii și ȘOFERII de CAMION se pregătesc de GREVĂ

Sucursalele de transport și logistică au făcut un apel pentru declanșarea unei greve la 25 septembrie pentru a protesta față de reforma Codului Muncii.

Cele mai puternice sindicate din domeniu s-au întâlnit deja "pentru a anunța consecințele mișcării".
Secretarul general al Federației CGT Confederaţia generală a Muncii, Jérôme Vérité, a asigurat că "va fi o grevă care va avea consecințe foarte concrete asupra economiei franceze".
Patrice Clos, delegatul FO a promis "acțiuni puternice și puternice". "Începem cu imobilizarea vehiculelor de transport de mare tonaj", au spus cei doi reprezentanți, dorind o "convergență a mobilizărilor".
În ajunul grevei, sindicaliștii de la FO și CGT au declarat pentru L'Express că ideea unei mișcări comune pe termen lung a fost bine primită de sindicaliști.
"Anul trecut greva împotriva unei alte Legii a muncii a durat cinci zile înainte ca guvernul să cedeze". Transportul reprezintă, din anul 2016 o lance a mișcării de protest împotriva Legii muncii. Anul trecut, conducătorii de camioane au fost primii care s-au mobilizat împotriva legii El Khomri a drepului la muncă. Reforma fostului ministru El Khormi a fost considerată însă ca fiind prea liberală.
Şoferii din transporturile rutiere s-au temut, anul trecut de pericolul primordialităţii acordurilor din întreprinderi faţă de acordurile la nivel de branşe. Într-un astfel de sector foarte concurenţial, în special de către întreprinderi străine, şoferii din transporturi se temeau de şantaje la angajare.

Sindicatele din transportul rutier au blocat, în 2016, autostrăzilor. Cele mai afectate au fost marile oraşe din nordul Franţei, precum şi Nantes, Caen, Marseille şi Bordeaux. Confederaţia generală a Muncii (CGT) a blocat porturilor Havre şi Nantes-Saint-Nazaire, precum şi rafinăria Total de la Donges (Loire-Atlantique).

 

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.