Franța: șofer profesionist român, amendat cu 424.000 de euro Recomandat

Franța: șofer profesionist român, amendat cu 424.000 de euro

Un şofer român de camion aprimit o amendă de 424.000 de euro în Franţa.

El a recunoscut, în faţa unui judecător, că este dependent de jocuri de noroc și a fost condamnat la 4 ani de închisoare.
Gavril, un șofer român de camion în vârstă de 38 de ani, locuiește şi lucrează în Spania. Săptămâna trecută, a fost controlat la vama Boulou. Vamaşii i-au luat la puricat atât semiremorca, cât şi cabina. Sub patul său au descoperit 212 kg de rășină de canabis, sub saltea. A recunoscut că a încărcat marfa în apropiere de Barcelona și că trebuia să o livreze la Lyon. Marţi, el a fost audiat în sala tribunalului din Perpignan, scrie lindependant.fr.
Povestea sa este similară cu a tuturor şoferilor audiaţi săptămânal la Perpignan: în dificultate financiară, el s-a întâlnit în Spania cu un bărbat care i-a cerut să transporte drogurile pentru o sumă între 8.000 și 10.000 de euro.
Potrivit estimărilor vamale, canabisul găsit la român valorează 424.000 de euro, dar vândut cu amănuntul, valoarea lui e de două milioane de euro. Avocatul apărării i-a spus judecătorului că Gavril are mari probleme cu jocurile de noroc.
Românul a recunoscut că e un împătimit al cazinourilor, de aici apărând şi problemele financiare. Mai mult, susţine sursa citată, şoferul a explicat că în ultimele luni a avariat alte două camioane pe care le conducea.
Tribunalul a decis că românul va sta 4 ani după gratii şi, de asemenea, l-a amendat cu valoarea stabilită de vameşi pentru droguri, 424.000 de euro.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.