Filmul evenimentelor în care 5 tineri au ucis un șofer român de camion Recomandat

Filmul evenimentelor în care 5 tineri au ucis un șofer român de camion

Cinci tineri au fost arestați în urma morții unui șofer de camion român, care a fost ucis de un capac de canal în noaptea de vineri 10 spre sâmbătă 11 mai 2024. Cei trei adulți au fost plasați în arest pentru obstrucționarea intenționată a traficului cu consecințe mortale. Judecătorul nu i-a găsit vinovați de crimă.

Audiați timp de două zile, după ce au fost reținuți duminică, cei cinci tineri, născuți în 2005 și 2006, au oferit versiuni care coincid în mare parte în legătură cu faptele lor, dar există și divergențe în declarații. Interogatoriile au fost efectuate de poliția judiciară din Namur și s-au încheiat marți, cu puțin înainte de ora 16.

Cei trei tineri adulți și cei doi minori (toți au vârste cuprinse între 17 și 18 ani) și-au confirmat prezența la locul tragediei, sâmbătă în jurul orei 1:30. „La momentul evenimentelor, clientul meu explică că s-a aflat puțin mai departe de grup”, explică avocata Sandrine Thirion, reprezentanta unuia dintre adulți.

Sâmbătă seara, unul dintre protagoniști lucra în sala de sport Héron. La sfârșitul turei, în jurul orei 22:00, i s-au alăturat prietenii. Grupul s-a plimbat apoi în diferite zone ale regiunii Anden. Nu a fost observat că ar fi consumat alcool. Pe de altă parte, tinerii ar fi inhalat protoxid de azot, folosit pentru a produce efecte euforice. Grupul a ajuns apoi pe podul Héron, care trece peste autostrada Wallonie. Acolo, ca urmare a unei provocări, au aruncat grilajul de scurgere pe unul dintre vehiculele care circulau pe autostradă. Deznodământul a fost fatal pentru Gheorghe Tibil, șoferul român în vârstă de 50 de ani, lovit mortal de proiectil când se afla la volanul camionului său.

La finalul interogatoriilor, au fost prezentate și cele două capace de canalizare aruncate pe autostradă. Un tânăr ar fi jucat mai activ rolul de instigator al acestei provocări. Mai ales că tinerii jucaseră acest joc și cu două zile mai devreme, în același loc, când un șofer, tot român, a scăpat ca prin minune și a depus imediat plângere la poliție. Dar grupul a repetat experiența 48 de ore mai târziu. Ancheta va fi lungă și complexă. Cei trei tineri adulți au putut să prezinte la finalul zilei versiunea lor asupra faptelor judecătorului de instrucție Laurent Vidic. Minorii au fost prezentați mai devreme, în aceeași după-amiază, judecătorului de la tribunalul pentru minori Véronique Jacques. Unul a fost plasat într-un centru închis din Saint-Hubert, al doilea, cu un rol mai puțin activ, a fost eliberat. (libertatea.ro)


VLASE AMBASADOR F-MAX


STAREA TRANSPORTURILOR - RADU DINESCU

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.