FABULOS. Căruțele interzise pe drumuri că poluează

FABULOS. Căruțele interzise pe drumuri că poluează

Căruţele sau cărucioarele folosite pentru transportul deşeurilor au fost interzise,de joi,în Ploieşti, măsura fiind luată de Consiliul Local,care a stabilit şi amenzi pentru cei care nu respectă hotărârea, iar vehiculele pot fi confiscate.Măsura a fost luată din cauza poluării şi traficului afectat.

 

Potrivit hotărârii de Consilul Local, de la 1 noiembrie, “se interzice accesul şi deplasarea vehiculelor cu tracţiune animală pe raza administrativ teritorială a municipiului Ploieşti”. Amenda pentru cei care încălcă hotărârea este cuprinsă între 500 şi 1.000 lei, arată Mediafax.

Prin aceeaşi hotărâre a fost interzisă şi “utilizarea vehiculelor trase sau împinse cu mâna şi a vehiculelor cu tracţiune animală pentru transportul deşeurilor de orice natură”. În acest caz, cei care vor fi prinşi încălcând legea vor fi amendaţi cu sume cuprinse între 1.000 şi 5.000 lei.

În ambele situaţii, vehiculul este ridicat, acesta putând fi recuperat după 10 zile lucrătoare de cei care pot face dovada proprietăţii, dar după achitarea amenzii şi cheltuielilor de transport şi depozitare.

Dacă nu sunt revendicate, vehiculele se vând.

Potrivit hotărârii de Consiliu Local, în oraş sunt permise vehicule cu tracţiune animală dacă acestea sunt folosite în cadrul unor manifestări cultural artistice, aprobate în prealabil.

Viceprimarul din Ploieşti, Cristian Ganea, a declarat că a fost luată această măsură întrucât căruţele încurcau circulaţia şi circulau nesemnalizate pe timpul nopţii, fiind un real pericol.

“Cei care conduc astfel de vehicule ridică gunoaie rezultate în urma construcţiilor, deşeuri menajere sau vegetale, tranzitează municipiul şi le aruncă în locuri nepermise. Acei cai fac şi ei mizerie. Zona Dâmbu e cea mai afectată, sunt afectate şi spaţiile verzi. E o formă de poluare. În plus, căruţele umblă nesemnalizate noaptea, iar ziua încurcă circulaţia. Nu au ce căuta pe căi publice aceste atelaje, inclusive cărucioarele împinse sau trase cu mâna”, a declarat Ganea.

Potrivit HCL, în termen de 15 zile, cel amendat poate achita jumătate din minimul amenzii.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.
Detalii Ok Resping