Doi pompieri care stingeau un incendiu pe autostradă, omorâți de un camion Recomandat

Doi pompieri care stingeau un incendiu pe autostradă, omorâți de un camion

Poliția a declanșat o urmărire penală în legătură cu accidentul de la D1. Președintele slovaciei exprimă condoleanțe familiilor pompierilor.

În legătură cu tragicul accident de circulație de luni de pe autostrada D1, în apropiere de Horna Streda, în districtul Nové Mesto nad Váhom, anchetatorul de poliție din Nové Mesto nad Váhom a inițiat o urmărire penală pentru infracțiunea de ucidere din culpă împreună cu infracțiunea de vătămare corporală. Poliția regională Trenčín a informat despre aceasta pe rețeaua de socializare.

Camionul s-a izbit de pompierii care au intervenit

Un accident pe autostrada D1, în apropiere de Horna Streda (districtul Nové Mesto nad Váhom), a provocat luni, 27 mai 2024, moartea a doi pompieri.

"Șoferul unui camion Scania, din motive care nu au fost încă stabilite cu exactitate, a trecut pe partea dreaptă a drumului, unde a intrat cu partea din față a vehiculului într-un vehicul staționat al Poliției de Taxare, în care se afla în acel moment un ofițer al Unității de Taxare, în vârstă de 42 de ani. Acesta a suferit multiple leziuni în urma impactului și a fost transportat la spital cu o ambulanță aeriană. O polițistă, care se afla lângă vehicul în momentul coliziunii, a suferit răni ușoare, cu care a fost transportată la spital", a precizat poliția.

Ulterior, camionul s-a izbit de un vehicul staționar al pompierilor, lângă care se aflau doi ofițeri ai Serviciului de pompieri și salvare. Aceștia stingeau în acel moment incendiul unui autoturism. Bărbații, în vârstă de 27 și 43 de ani, au suferit răni în urma coliziunii și au cedat la locul accidentului. Cel de-al doilea vehicul al pompierilor a fost aruncat în mijlocul drumului în urma impactului.

Au intervenit salvatorii aerieni de la Bratislava și Trenčín
Două echipaje de salvatori aerieni de la Bratislava și Trenčín au intervenit la accident. Acest lucru a fost raportat de Serviciul medical de salvare cu elicopterul (VZZS) Air Transport Europe (ATE) pe rețeaua de socializare.

"Echipajul elicopterului de salvare din Bratislava, după ce a aterizat direct pe autostradă, a preluat în grijă un bărbat de 42 de ani care a suferit politraumatisme grave. Din cauza rănilor grave, salvatorii l-au pus în somn artificial și, după ce l-au transferat la bord, a fost transportat pe calea aerului la UNB Kramáre în stare critică", au informat salvatorii aerieni.
Cel de-al doilea echipaj din Trenčín a luptat pentru viața unui pacient de 27 de ani la fața locului. Din nefericire, în ciuda eforturilor depuse de salvatori, acesta a sucombat la fața locului în urma rănilor sale grave. Autostrada a fost închisă în ambele sensuri până marți, la ora 2.30 dimineața.

Președinta Republicii Slovace, Zuzana Čaputová, a transmis condoleanțe familiilor pompierilor care au murit în tragicul accident de luni de pe autostrada D1. Ea le-a urat răniților o însănătoșire rapidă.

"Mă gândesc la familiile și la cei dragi celor doi pompieri care au fost victimele accidentului rutier de lângă Horna Streda. Ei și-au pierdut viața în timp ce își făceau meseria. Îmi exprim sincerele condoleanțe tuturor supraviețuitorilor", a declarat președintele pe rețeaua de socializare.


FOTO & VIDEO AICI


CARAVANA SCANIA 2024


VERSUS SO3E05

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.