De ce băncile nu dau bani pentru autostrăzi

De ce băncile nu dau bani pentru autostrăzi

Doar 1% din proiectele cu garanţii majore din România obţin finanţarea necesară, deoarece băncile nu au expertiza necesară pentru a le analiza.


„În România, din păcate, foarte puţine proiecte, 1%, din cele care vin pentru Project Finance se finanţează. De ce? Pentru că băncile - şi este normal să fie aşa - nu au expertiza necesară pentru a analiza un proiect, iar departamentele de risc nu au capacitatea să evalueze riscul real al unui proiect. Sunt proiecte tehnice, de anvergură, discutăm de proiecte, de exemplu din zona de energie de zeci de milioane de euro, care sunt viabile şi generează foarte mulţi bani, dar, neavând în spate o justificare şi o expertiză corespunzătoare, nu pot să fie finanţate”,a declarat, joi, Şerban Ţigănaş, expert energie şi partener la firma de consultanţă Cromwell Evan Global.

Project Finance-ul reprezintă sistemul de finanţare a proiectelor în care garanţiile majore sunt date de proiectul în sine, şi anume de capacitatea proiectului de a se dezvolta şi de a aduce venituri.

 

 

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.