De ce a fost întors de la frontieră un camion cu sute de laptopuri? Recomandat

De ce a fost întors de la frontieră un camion cu sute de laptopuri?

Aproximativ 400 de cutii în care se aflau laptopuri, în fiecare fiind mai multe bucăţi, au fost găsite de Garda de Mediu Arad într-un TIR care venea din Olanda, care mai transporta 150 de biciclete şi alte produse, mărfurile fiind întoarse de la frontieră pentru că şoferul nu avea documente care să ateste că produsele mai sunt funcţionale.

Transportul a fost verificat, vineri, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, de comisarii de mediu şi poliţiştii de frontieră.

Potrivit Gărzii de Mediu Arad, în TIR se aflau 9,5 tone de produse provenite din Olanda, care urmau să fie descărcate la o persoană fizică din Caraş-Severin.

În remorcă se aflau 400 de cutii, fiecare conţinând câteva laptopuri, 150 de biciclete, mai multe roabe, scutere şi maşini de tuns iarba.

„Şoferul automarfarului nu deţinea documente/certificate care să ateste faptul că produsele sunt în stare de funcţionare şi mai pot fi folosite în scopul pentru care au fost produse, acestea prezentând urme de uzură şi degradare”, a transmis Garda de Mediu.

Reprezentanţii instituţiei au precizat, pentru Agerpres, că în lipsa documentelor care atestă funcţionarea echipamentelor, acestea sunt considerate deşeuri, iar pentru importul de deşeuri sunt necesare autorizaţii speciale.

Cel mai probabil, produsele uzate ar fi urmat să fie vândute pe piaţa din România ca produse second-hand.

Autorităţile au decis returnarea produselor către expeditorul din Olanda.

 


CARAVANA SCANIA 2024

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.